Нова патрульна поліція з'явиться не раніше середини червня

П'ятниця, 22 травня 2015, 14:52
Нова патрульна поліція буде готова приступити до обов'язків в середині червня. Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, про це сьогодні під час брифінгу повідомила перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.
Нова патрульна поліція з'явиться не раніше середини червня
"Дві тисячі нових патрульних поліцейських закінчують навчання 14 червня. Починаючи вже з цього дня, вони будуть готові вийти на службу. Хоча подивимося, коли буде прийнятий закон (про національної поліції), тому що нам потрібна нова законодавча база, щоб реально показати зміни, яких ми бажаємо. Плюс-мінус тиждень-два, приблизно вже в середині червня ми будемо готові в процесі доопрацювання останніх технічних деталей ", - сказала вона.
 
Згуладзе також підкреслила, що в українській правоохоронній системі є кілька дуже важливих слабких місць. "У нашій системі проблем безліч. Якраз через це ми і робимо реформи. У нашому міністерстві, з одного боку, нам треба проактивно боротися з корупцією, але з іншого боку, що не менш важливо - нам треба працювати над тим, щоб вибудувати нову систему і нові підходи, де менше ризиків корупції. Щоб процес був стійким. А то, якщо ми будемо тільки виловлювати корупціонерів - це нам результатів не дасть. Нам треба будувати систему, нову інституцію, яка буде краще захищати від ризиків корупції. Для мене це пріоритет номер один ", - зазначила заступник міністра.
 
Згуладзе також підкреслила, що запорукою ефективної роботи нової поліції є довіра і співпраця з населенням. "Я сподіваюся, що поліція буде більш шанобливо ставитися до громадян. Я сподіваюся, я впевнена, що дуже скоро поліція покращить свій професіоналізм, свою доброзичливість до громадян та гостей України. І я також сподіваюся на зустрічний крок з боку населення, тому що без довіри і співпраці населення не тільки реформа не вдасться - наша поліція стане гіршою і гіршою, тому що якщо люди не співпрацюють з поліцією, поліція не може зробити нічого ", - сказала вона.
 
Згуладзе також розповіла, чому реформа МВС почалася саме з патрульної поліції. "Чому ми робимо патрульну поліцію вперше і дуже наполягаємо на цьому. Тому що це буде візуальний приклад, що означає реформа поліції, що означає нові відносини з людьми. Американські та європейські поліцейські показують нам, якою має бути після реформи наша система ..", - Сказала вона. Також заступник міністра зазначила, що в Україну прибула третя група поліцейських інструкторів з Каліфорнії, а також група з Невади.
 
comments powered by HyperComments