«Самопоміч» затвердила керівника обласного штабу на виборах Харківської обласної ради

П'ятниця, 14 серпня 2015, 09:45
Сьогодні «Об’єднання «Самопоміч» затвердило керівника штабу з виборів депутатів Харківської обласної ради. Ним став народний депутат України Роман Семенуха. Про це стало відомо під час прес-конференції, яка проходила у Харківській філії інституту ім. Горшеніна.
роман семенуха став керівником обласного штабу

«Роман Семенуха буде завжди на контакті, будь-які питання, які будуть необхідні для подальшого спілкування щодо проведення самої виборчої кампанії, будуть звичайно публічно висвітлюватися», - повідомив нардеп Олег Лаврик.

Також  під час заходу Олег Лаврик розповів і про тих людей, яких «Самопоміч» не може підтримати в якості кандидатів в депутати. «Перш за все це люди, які мали будь-яку дотичність до діяльності Партії Регіонів. Це можуть бути помічники депутатів, члени фракції, які пов’язані з бізнесом Партії Регіонів. Є пересторога щодо участі у списках «Об’єднання «Самопоміч» людей, які вже були депутатами не в залежності від того, депутатами якого рівня, депутатами районної ради, чи депутатами Верховної Ради, не в залежності від того, якого скликання, чи це є перше скликання, чи це є сьоме скликання. Кількість таких депутатів у списку не може перевищувати 10% від загального списку, тому ми виступаємо за поновлення місцевих рад, ми стаємо платформою, яка  була б соціальним ліфтом для людей, які не мали досвіду в політиці, для того щоб люди, які себе зробили, які розвинули той чи інший напрямок бізнесу, які є поважними освітянами чи медиками, які мають хороші відгуки в своїх професійних середовищах, мали можливість зайти у владу і таким самим чесним і прозорим способом, як до цього часу, здійснювали свою діяльність, вже працювали на громаду міста. Кожен депутат в своїй діяльності має бути незалежним, має бути незалежним від певних бізнесових кланів, від колег, які з ними разом працюють по фракції. Ми не допускаємо участі у списках людей, які є родичами між собою, а також людей, які є залежними один від одного внаслідок від правління певних бізнесових структур, тому ми формуємо прозору команду відкритих чесних людей, і ще раз наголошуємо, якщо є інформація, якою ми ще не володіємо, щоб громада Харківщини обговорила і протягом трьох тижнів публічно дала нам рекомендації щодо участі тих чи інших людей у списках», - відзначив нардеп Лаврик.

«Я хочу додати, щоб громадськість якомога активніше брала участі у місцевих виборах, допомагала оновити нашу місцеву владу, оновити місцеві ради в якості, можливо, волонтерів, в якості спостерігачів, в якості членів комісій, бо тільки забезпечивши процес разом з громадськістю, забезпечивши представництво повноцінне в комісіях, ми зможемо відстояти той результат, за який врешті-решт проголосують люди», - повідомив народний депутат України Роман Семенуха.

Під час прес-конференції представники «Самопомочі» наголосили, що не менш важливим моментом під час відбору кандидатів є співбесіда із ними. «На співбесіді з кандидатами обов’язковим питанням є питання - в якій сфері ви є фахівцем. Тобто ми не просто беремо якихось волонтерів, активістів, які не є фахівцями ні в чому, а є просто публічними особами, ми беремо фахівців. Щоб, якщо ми заходимо в ради, то ми могли б закривати більшість питань в сфері міста. Мета така – делегувати в кожну постійну комісію чи то міської чи то обласної ради відповідну людину з відповідною експертизою», - запевнив голова ГО "Самопоміч" в Харківській області Тарас Сітенко.

Також під час заходу представники «Самопомочі» повідомили і про кількісний склад людей, які будуть делеговані до Харківської міської ради.

«Ми маємо на меті до кінця цього тижня вийти на кінцеву кількість людей по прізвищах, це точно не буде по всіх 84 округах по місту Харкову, у нас нема задачі закрити всі округи, у нас не стоїть задача брати участь у всіх районних та міських радах, у нас стоїть питання, щоб кожна людина, яка може ймовірно бути обрана депутатом міської чи обласної ради, щоб людина була фахівцем та мала певні вміння і навики для здійснення своєї роботи. Тому перш за все ставиться принцип непартійності, перш за все ставиться принцип не проведеної роботи в рамках "Об’єднання "Самопоміч", громадської роботи чи участі в якихось громадських заходах, а перш за все ставиться принцип кваліфікації тієї чи іншої людини, тому що кожен етап розвитку як організації громадської чи партійної організації потребує якості чи інших фахових елементів. Тому ми плануємо, що це та кількість людей, яка буде приблизно трошки більше половини округів міської ради», - повідомив нардеп Олег Лаврик.

Списки кандидатів по регіонах України від "Самопомочі".

Нагадаємо, "Самопоміч" оприлюднює списки кандидатів депутати на вибори у місцеві ради.

comments powered by HyperComments