Щось одне: або пиши та знімай, або йди кандидатом у депутати…

Вівторок, 25 серпня 2015, 10:50
Журналістам, які виявили бажання стати кандидатами у депутати, під час виборів не можна буде займатися професійною діяльністю. Таке нововведення запрацює, якщо ухвалять законопроект №2474а 1 від двадцятого серпня 2015 року.
журналісти

Отже, за приховану рекламу, тобто «джинсу» «світитиме» адміністративна відповідальність. Закон створили для того, аби посилити виборче законодавство в розділи політичної реклами та агітації. Його ініціатори – низка кореспондентів-парламентарів та представники громадських організацій у сфері засобів масової інформації.

У тексті проекту йдеться, журналістам, яких зареєструвати кандидатами на місцевих виборах, з часу реєстрації, оголошення представниками виборчої комісії про проведення повторного голосування стосовно кандидатів, один з яких є журналістом і до часу голосування (повторного голосування,  заборонено бути ведучим телепередачі, диктором, коментатором, журналістом, який коментує в кадрі певні події в інформаційному сюжеті.

Серед інших новацій пропонують ввести до Адмінкодексу штрафи для представників ЗМІ за приховану рекламу під видом новин та інформації – від ста до двохсот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів громадя. Партії та кандидати будуть штрафувати на 13-50 неоподаткованих мінімумів.

 
comments powered by HyperComments