Тягнибок бажає, щоб Аваков звільнився з посади

Вівторок, 1 вересня 2015, 10:32
Лідер ВО «Свобода» поклав відповідальність за бійню 31 серпня на міністра внутрішніх справ.
Тягнибок бажає, щоб Аваков звільнився з посади

Народні депутати від ВО «Свобода» вимагають від В.Гройсмана, щоб завтра /сьогодні парламент розглянув першим питанням постанову /2846/ про відставку Авакова, - написав Олег Тягнибок у своєму facebook.

Раніше Тягнибок написав, що «те, що Аваков оперативно «призначив винних», говорить про одне - провокація булла ним і спланована. Путінським шляхом йдете!»

Як відомо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що затриманий гранатометник – свободівець з «Січі». Він звинуватив лідера В «Свобода» Олега Тягнибока в злочинних і неприпустимих діях. «Ніякі політичні цілі не виправдовують того, що ви вчинили сьогодні під Радою. Ви привели з собою під Раду не мітинг з політичними розбіжностями - ви привели покидьків, які поранили у тому числі більше п'ятнадцяти бійців, які пройшли фронт!»

Президент України Петро Порошенко призвав негайно створити об'єднану оперативно-слідчу групу. «Ключова позиція - винними не повинні залишитися тільки виконавці, ті, хто висмикнув чеку і кинув РГО, ручну гранату оборонну з радіусом 25 метрів, не лише ті, хто діставав автоматичну зброю і натискав на курки, не лише ті, хто витягував бейсбольні біти і бив бійців Нацгвардії, але і їх організатор, у тому числі політичний, і замовник», - сказав Порошенко.

Як відомо, приводом для безладів стали прийняті 31 серпня 2015 р. Верховною Радою зміни в Конституції в частині децентралізації. Президентський законопроект був підтриманий фракціями Блок Петра Порошенка, Народний фронт, Опозиційний блок, представниками Відродження і Воля народу. Серед головних нововведень, які пропонує законопроект, - фінансова децентралізація регіонів, інститут префектів замість глав адміністрацій, отримання президентом права розпускати місцеві ради і специфічний порядок здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив лідера «Свободи» Олега Тягнибока в організації злочинних і неприпустимих діях. В результаті безладів, за даними президента України Петра Порошенка, при штурмі парламенту був убитий боєць Національної гвардії і поранено близько 120 гвардійців і співробітників міліції. Було затримано близько 30 людей маніфестантів.

comments powered by HyperComments