Домовитися про підробіток у виборчкомах або спостерігачем можна до 9-19 жовтня

Понеділок, 7 вересня 2015, 18:18
Місцеві вибори: що треба знати виборцеві.
Домовитися про підробіток у виборчкомах або спостерігачем можна до 9-19 жовтня

Для кандидатів в народні обранці «на місцях» все досить просто - з 5 вересня до 21 вересня вони можуть висунутися від місцевих організацій партій, домовившись з ними «за ідею» або на зручних їм і партіям умовах. Подання закінчується 30 вересня, рішення про реєстрацію має бути прийняте до 1 жовтня включно. До 5 жовтня кандидати можуть відмовитися від участі у виборах. Далі починають працювати юристи.

Для виборця - роботу в дільничних комісіях можна отримати до 9 жовтня, влаштуватися заробити спостерігачем можна до 19 жовтня - граничні терміни реєстрації. Зрозуміло, тим, хто бажає підробити, поквапитися потрібно вже зараз, а краще було вчора.

Уточнені списки виборців дільничні комісії отримують до 11 жовтня.

До 14 жовтня усі виборці повинні отримати письмове запрошення взяти участь в голосуванні. До 22 жовтня дільничні комісії зобов'язані уточнити списки виборців. До18.00 24 жовтня можна добитися їх уточнення в судовому порядку.

Якщо ж з якихось причин виборець  хоче проголосувати вдома, зробити це можна письмово, приклавши медичну довідку, до 20.00 23 жовтня включно.

Голосування пройде традиційно, в неділю, з 8 до 20.00 25 жовтня.

comments powered by HyperComments