Чи погоджувала «Батьківщина» свого кандидата в мери Харкова з партією Порошенка «Солідарність»?

Понеділок, 14 вересня 2015, 14:52
«Батьківщина» йде самостійно на місцеві вибори по усій Україні.
Чи погоджувала «Батьківщина» свого кандидата в мери Харкова з партією Порошенка «Солідарність»?

У рішенні партійного з'їзду, що пройшов 12 вересня в Києві, передбачено провести збори або конференції місцевих opгaнізацій з повісткою – про висунення парткaндидaтів у дeпутaти місцевих рад, нa посаді мерів міст.

Як повідомила лідер партії Юлія Тимошенко, і у виборах по Києву «Батьківщина» брати участь буде.

Проте «харківське питання» доки залишається за рамками відкритого, публічного обговорення. Чи ставилося в ході з'їзду або в кулуарах питання про висунення від «Батьківщини» кандидата в мери Харкова?

- Ні, не розглядалося. Поки, наскільки мені відомо, кандидатури від нас немає, - відповів «Восточному» депутат Харківської облради, делегат з'їзду Микола Бакшеєв.

- Партія «Батьківщина» залишатиметься в коаліції Верховної Ради, - заявила Тимошенко, виступаючи на з'їзді. При цьому вона відзначила, що «багато претензій до найбільших двох партій, які, на наш погляд, формують абсолютно неправдиву соціально-економічну стратегію».

Як раніше писав «Восточний», партії Блоку Петра Порошенка «Солідарність» не вдалося провести серед інших парторганізацій регіону і громадських діячів т.з. «єдиного кандидата від демократичних сил». І Олександр Давтян був висунений на пост мера від «Солідарності», а не від блоку парламентських партій. Партія «Самопоміч» також висунула свого кандидата в мери - Тараса Сітенка. Місцева організація Радикальної партії Олега Ляшка, що заявила про вихід з коаліції, офіційних заяв про можливість висунення свого представника в мери або підтримку кандидата від «Солідарності» доки не робила, як і «Батьківщина».

comments powered by HyperComments