Райнін має намір запросити на вибори в Харкові міжнародних спостерігачів

П'ятниця, 18 вересня 2015, 11:33
Практики такої не існує, але губернатор вважає це необхідним.
Райнін має намір запросити на вибори в Харкові міжнародних спостерігачів

Губернатор не упевнений, що його прохання буде задоволено, і розраховує, «щоб вони були взагалі», тобто у будь-якій кількості. Питання «упирається» у фінанси.

- На своїй зустрічі /12 вересня – «Восточний»/ з пані Нуланд, заступником держсекретаря США, я висловив побажання, щоб кількість міжнародних спостерігачів на місцевих виборах в Харківській області була більшою, скажімо так, щоб вони були взагалі. Не існує у світовій практиці правила на місцеві вибори направляти велику кількість спостерігачів. Для того, щоб зняти ці питання, я попросив розглянути таку можливість, і звернуся ще до інших міжнародних спостерігачів, - сказав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в інтерв'ю Depo.Харків.

- Не можу сказати, чи готові міжнародні організації почути моє прохання, - відзначив далі Райнін, - тому що, повторюся, немає такої практики, і діяльність спостерігачів вимагає фінансування з боку міжнародних організацій, але ми проситимемо про це. Все робитиметься, це не просто слова, щоб особливо на території міста Харків вибори в міську раду і вибори мера міста Харків були зрозумілими, прозорими.

Видання відзначає, що коментар був узятий на заяву Комітету виборців України про можливе використання в Харкові адмінресурсу і підкупі виборців.

Раніше «Восточний» повідомляв, що демократам вдалося зірвати план БПП з формування тервиборчкомів. Незважаючи на окрему, обов'язкову постанову Центрвиборчкому, міська територіальна комісія насилу змогла затвердити склади 9 райвиборчкомів. Якби рішення не було б прийняте, то, за оцінками політтехнологів, могла б вийти «чехарда із здачею протоколів». У разі, якби 9 районних комісій не було утворено, протоколи усіх 605 дільничних комісій з Харкова везлися б в одно місце - в міськвиборчком. Як відзначають спостерігачі, проконтролювати 605 маршрутів фактично неможливо. У свою чергу, це створило б зручні умови для фальсифікації результатів. Саме така схема використовувалася на виборах 2010 року.

comments powered by HyperComments