Чому перемога знову дісталася Кернесу: версія Ситенка

Четвер, 29 жовтня 2015, 11:36
Відсутність яких-небудь змін на краще, на які українці сподівалися після Майдану, викликало політичну апатію населення, результатом чого стала низька явка на виборчі дільниці.
Чому перемога знову дісталася Кернесу: версія Ситенка

Так кандидат в мери від ОО «Самопомiч» Тарас Ситенко пояснив в інтерв'ю ЛIГА БiзнесIнформ чому демократичні сили не змогли мобілізувати свій електорат і вивести його на виборчі дільниці.

«Люди прекрасно бачать, що зміни, що очікувалися, на краще так і не сталися, у владі знову нічого не помінялося, окрім прізвищ», - сказав він.

На думку Т.Ситенка, змінити відношення до виборів і переконати людей брати участь в голосуванні одними закликами неможливо.

«Людина повинна розуміти, що її голос щось означає, що вона в змозі впливати на політичну ситуацію. Але якщо люди 25 років ходять на вибори, а від цього у влади нічого не міняється, то явка на кожних виборах буде усе менше», - вважає політик.

Відповідаючи на питання журналіста, чи свідчить перемога Геннадія Кернеса про складне ставлення харків'ян до київської влади, Т.Ситенко заявив, що «складні стосунки» - це сильне зменшення.

«Більшість ненавидить центральну владу. Впевнено можу сказати за підсумками зустрічей з виборцями - просто ненавидять», - сказав він.

Нагадаємо, один з конкурентів Геннадія Кернеса за крісло мера Юрій Сапронов вважає, що політична пасивність молоді і низька явка виборців призвели до того, що вибори мера Харкова пройшли в один тур.

Відомий поет-харків'янин Сергій Жадан вважає, що харків'яни голосували за того, до кого звикли. А ще за нові крамнички і заасфальтовані дороги.

comments powered by HyperComments