Головою Одеської облради вибрали Анатолія Урбанського (ФОТО)

Четвер, 12 листопада 2015, 14:23
Тільки що депутати Одеської обласної ради вибрали собі голову. Ним став Анатолій Урбанський від «Солідарності».
Головою Одеської облради вибрали Анатолія Урбанського (ФОТО)

Буквально хвилину тому завершилося таємне голосування з виборів голови Одеської обласної ради. Переміг кандидат, одноголосно висунений фракцією «Солідарність», Анатолій Урбанський. За нього пролосовали 55 депутатів.

За його суперника Миколу Скорика віддали свої голоси 27 депутатів.

Усього було видано 82 бюлетеня, 2 депутати не голосували. За рішення рахункової комісії визнати Анатолія Урбанского головою облради проголосували 59 депутатів.

Перед голосуванням Анатолій Урбанський пообіцяв працювати з усіма політичними силами, і заявив, що кожен депутат буде почутий. Досвіду роботи в державних органах влади у Анатолія Урбанського, за його словами немає, та зате він відзначає, що добре знає усі проблеми регіону.

Анатолій Урбанський - представник сімейного клану бізнесменів з Ізмаїла. Його батько Ігор Урбанський раніше був народним депутатом, а рідний брат Олександр Урбанський виграв парламентські вибори по 143-у округу з центром в Ізмаїлі в 2014-му.

Процес голосування виглядав так. Після довгих суперечок депутати віддали його організацію на відкуп рахункової комісії, складеної з представників усіх шести фракцій. Кожного депутата викликали до кімнати для голосування, де він отримував бюлетень і і ставив позначки "за і проти" кожного з двох кандидатів. Першим голосували представники малих фракцій, починаючи з "Нашого Краю", останніми - "Солідарність" і "Опозиційний блок", найбільш численні фракції.

«Южный Курьер» веде пряму трансляцію сесії. На черзі - аналогічна процедура обрання заступників голови обласної ради.

 

comments powered by HyperComments