Путін хоче почути від Туреччини виразних пояснень за збитий Су-24

Четвер, 26 листопада 2015, 19:21
Туреччина, на думку Путіна, не вибачилася за збитий Су-24 і не запропонувала відшкодувати збитки.
Путін хоче почути від Туреччини виразних пояснень за збитий Су-24

Про це Путін розповів під час церемонії вручення йому вірчих грамот дипломатами іноземних країн. Її транслювали на телеканалі «Росія-24», про це пише «Главное».

За словами російського президента, він начебто досі не почув виразних пояснень з вищого військово-політичного рівня Туреччини. А ще Путін хоче, аби йому відшкодували збитки, а також покарали злочинців за те, що вони зробили. За твердженням російського диктатора, через дії владників Туреччини начебто в нього є враження, що турецькі керівники свідомо спрямовують турецько-російські відносини у глухий кут.

На думку глави російської держави, те, «що сталося два дні назад у небі над Сирією – це зовсім суперечить здоровому глузду і міжнародному праву: літак був збитий над територією Сирії». За його словами, «абсолютно непояснюваними є зрадницькі удари у спину від тих, кого вважали партнерами у боротьбі з тероризмом».

У вівторок, 24 листопада, російський літак Су-24 потерпів крах у Сирії. Путін повідомив, що літак збили ракетою типу «повітря-повітря» з турецького F 16 над сирійською землею і впав в Сирії в 4-х кілометрах від кордону з Туреччиною. Путін назвав це ударом в спину зі сторони прибічників терористів.

За заявою Міноборони РФ, один пілот загинув через те, що у момент приземлення був атакований з землі. Також загинув морпіх, який брав участь у операції на гелікоптері Мі-8. Голова Міноборони Сергій Шойгу заявив, що другий пілот врятований і доставлений на базу.

comments powered by HyperComments