Влада Миколаєва намагалася не пропустити журналістів на захід, де мали розповісти про невдачі мобілізації

Четвер, 14 січня 2016, 16:27
У четвер, 14 січня, в Миколаївській ОДА відбулося засідання ради з питань оборони. У президії засідали голова ОДА Вадим Меріков, голова облради Вікторія Москаленко, мер Миколаєва Олександр Сенкевич. У залі були присутні заступники губернатора, начальники деяких управлінь, представники оборонних відомств.
Влада Миколаєва намагалася не пропустити журналістів на захід, де мали розповісти про невдачі мобілізації

Про це пише видання «Главное» з посиланням на novosti - n.

Для висвітлення цього заходу прес-служба ОДА заздалегідь запросила засоби масової інформації. Нічого дивного або надзвичайного в цьому немає - подібні засідання проходили і раніше, і ніколи ніяких питань і претензій з приводу присутності представників ЗМІ не виникало.

Цього разу було трохи інакше. Перед початком засідання прес-секретар ОДА ввічливо попередила журналістів, що бути тут вони можуть тільки при обговоренні двох питань - про стан бомбосховищ і про хід мобілізації і демобілізації - після чого їх попросять вийти. У результаті ж представникам ЗМІ дали можливість побути тільки при обговоренні першого питання.

З доповіддю з другого питання виступав заступник військового комісара Миколаївської області, начальник відділу обліково-мобілізаційної роботи Миколаївського обласного військового комісаріату підполковник Віталій Куліш. Вийшовши до трибуни, він звернувся до журналістів з проханням вимкнути усі пристрої аудіо- і відеозаписи.

Представник прес-служби запропонувала вчинити інакше - просто попередити журналістів про моменти, публікувати які «недоречно».

Голова ОДА Вадим Меріков підняв на засіданні питання - чому, мовляв, апарат ОДА не відпрацював це питання. «Учора ми попередили, що преса буде присутньою на двох питаннях», - сказав він.

Меріков запропонував доповідачеві коротко озвучити інформацію, яка може бути доступна для преси, а потім перейти до питань, які обговорюватимуться в закритому режимі.

Куліш узявся до доповіді, але озвучив лише загальновідому інформацію: «Указом Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України від 20.01.2015 року на підставі мобілізаційних розпоряджень Генерального штабу Збройних Сил України, військовими комісаріатами Миколаївської області була виконана низка мобілізаційних заходів, які тривали упродовж 210 діб, - з 20 січня до 18 вересня 2015 рік і увійшли до історії під назвою четверта, п'ята і шоста хвиля частковий мобілізації». Додав також, що результат виконання планового завдання з мобілізації на Миколаєві склав 8986 77.

Після цього доповідач попросив, щоб представники преси облишили приміщення, оскільки звучатимуть дані по районах і кількісні показники.

«Але ми ж неодноразово публікували цю інформацію», - здивувалася представник прес-служби. Проте доповідач стояв на своєму.

Губернатор просив вибачення у журналістів, пообіцявши, що уся необхідна інформація буде надана ним за підсумками наради. Працівникам ЗМІ довелося облишити залу, і що звучало за закритими дверима - невідомо.

Нагадаємо, план 6 хвилі мобілізації на Харківщині вдалося ледве дотягнути до 60% лише шляхом вуличних облав і повсюдним порушенням прав людини.

Нагадаємо, в ЗМІ потрапила інформація про те, що Генштаб готує чергову - сьому хвилю мобілізації. При цьому експерти запевняють, що її провал буде навіть грандіознішим, ніж провал 5 і 6 хвилі мобілізації - від необхідної кількості вдасться «відловити» не більше 30%.

 

 

comments powered by HyperComments