Бізнес-група російського сенатора Шишкіна провела 3 депутатів від БПП у обласну та мiськраду Харкова

Середа, 20 січня 2016, 10:03
Політична корупція починається з передвиборчої кампанії. Під час останніх мiсцевих виборів група компанiй «Здоров’ я», яка належить росіянам, роздавала пенсіонерам разом з агітматеріалами аптечки з лiками . Активісти «Зеленого фронту» та «Опори» викрили злочин, однак зараз слідчий пропону є дій ти згоди з опонентами, щоб закрити цю справу.
Бізнес-група російського сенатора Шишкіна провела 3 депутатів від БПП у обласну та мiськраду Харкова

Про це повідомила Ірина Гончарова, член Коордради ГО «Зелений Фронт», виступаючи на круглому стол i «Корупція STOP! Пiдсумки року», який проходив напередодні Третього Нацiонального Антикорупцiйного Форуму, що вiдбувся у Харковi 18 січня.
 

В Україні політична корупція – це норма життя  і є передумова системної корупції,  яка руйнує нашу державу, вважає Гончарова.

"
Політична   корупція   починається   з   продажу   місць   у   виборчих   списках   і  "партійних   франшиз ",  коли   партійне   керівництво   розпродує   місцеві   партійні   організації  "грошовим мішкам".  Це призводить у підсумку до продажу свого голосу обранцями і змов між вчорашніми політичними опонентами заради дерибану бюджету, землі і отримання преференцій. З метою подолання політичної корупції необхідно забезпечити, щоб всі порушення фінансування політичних партій та виборчих кампаній були чітко визначеними і каралися". За словами Гончарової, зловживання і підкуп мають каратись зняттям такого представника або партії з перегонів.

 

«Нашій команді, а я балотувалася від «Самопомочі», разом із спостерігачами із громадської організації «Опора» вдалося зафіксувати факти підкупу виборців на кількох округах у Київському районі. Йшлося про кількох кандидатів від БПП, які були висунуті бізнесовою групою «Здоров’ я» , що належить сумнозвісному російському сенатору Олександру Шишкіну. Це той самий Шишкін, що отримав з рук харкiвського міського голови звання «Поческого громадянина міста Харкова», - зауважила Гончарова.

За її словами, спостерігачи та громадськi активісти знали, що відбувається підкуп. Але з першого разу їм не вдалося потрапити у приміщення.
 

«Другого разу ми підготувалися краще, відправили наших пенсіонерів, які прийшли, отримали аптечки та агітаційні матеріли. Потім туди була викликана поліція, речові докази були направлені у відділ міліції, і таки вдалося відкрити кримінальну справу», - розповiдає панi Iрина .

У  Київському районі у мiськраду на останніх перегонах йшло три представники групи «Здоров`я» та один в облраду. З них один кандидат у мiськраду програв, двоє пройшли, в область їх кандидат теж пройшов.
 

Гончарова каже, що була відкрита кримінальна справа, а кандидати від «Здоров’ я» стали депутатами. Довгий час справа не розслідувалася. Але раптом перед Новим роком слідчий почав певні дії.

«Дуже добре помітно його бажання закрити цю справу. Від слідчого неодноразово звучала пропозицiя :а може ви якось дійдете згоди з опонентами ? Виявилося, що зникла частина речових доказів. За 3 місяці навіть не визначена вартість аптечки. Аптечка є, ліки є, але немає тих агітаційних матеріалів, які були вкладені в пакет. Вони кудись зникли. Я сподіваюся, що справу буде доведено до якогось логічного завершення», - каже член Коордради ГО «Зелений Фронт».

Зараз, за словами пан i Гончарової, ми маємо скандал навколо підприємства «Обласний аптечний склад», яку теж хоче отримати компанія «Здоров`я», яка «і так все на медичному ринку областi вже контролює».

comments powered by HyperComments