Яценюк збирається цьогоріч до державної скарбниці повернути гроші колишнього президента Януковича

П'ятниця, 22 січня 2016, 08:00
Яценюк до скарбниці держави планує вже цього року повернути 1,5 млрд доларів, - це активи Януковича, колишнього президента країни, та його оточення.
Яценюк збирається цьогоріч до державної скарбниці повернути гроші колишнього президента Януковича

За словами Яценюка, ці гроші знаходяться в державі, на них наклали арешт, але їх ще треба фактично конфіскувати, для цього треба справу довести до суду. За твердженням державного чиновника, гроші мають конфіскувати протягом цього року. Про це голова Уряду розповів під час наради з питань антикорупційних розслідувань.

Ці 40 млрд гривень (1,5 млрд доларів) уже заклали до дохідної частини під час ухвалення головного фінансового документа країни.

Треба відзначити, що на минулому тижні Арсен Аваков, міністр МВС, на сторінці у Фейсбуці написав, що Януковичем та його оточенням було вкрадено майже 2 млрд гривень. За словами міністра, Мін’юст та Генпрокуратура внесли поправки до законів, які спрямовані на усунення перешкод для суду над Януковичем та колишніми урядовцями заочно. На його думку, це дасть можливість не чекати, поки зловлять утікачів, а додати до дохідної частини держави активи, які заарештовані.

21 січня Яценюк під час наради запевнив, в Уряді сподіваються на те, що міжнародна антикорупційна комісія допоможе повернути Україні ці гроші, бо без цього будуть труднощі.

За твердженням заступника генпрокурора України Віталія Каська, про швидке повернення цих грошей говорити ще рано, бо сьогодні  в слідчих органах ще не досягли тої стадії розслідування, аби активи незабаром повернули.

Друге завдання для міністерств, що боротимуться з корупцією цього року, - повернути гроші з-за кордону, які колишній режим вивів під державні гарантії.

comments powered by HyperComments