Погляд Росії на зовнішню політику Порошенко назвав «хворобливими геополітичними амбіціями»

Понеділок, 15 лютого 2016, 19:06
Президент Петро Порошенко виступив перед воїнами-афганцями на честь 27-ї річниці виведення військ з Афганістану. Про це повідомила прес-служба глави держави 15 лютого.
Погляд Росії на зовнішню політику Порошенко назвав «хворобливими геополітичними амбіціями»

У своєму виступі президент зв'язав події Афганської війни з сучасною ситуацією в стосунках України і Росії. За словами Порошенка, незалежність України – це гарантія неповторення трагічних моментів минулої історії. Російський погляд на зовнішню політику Порошенко назвав «хворобливими геополітичними амбіціями».

За його словами, анексія Криму є доказом того, що імперія не змінилася.

«І тільки уявіть собі, якби ми рішуче не порвали з Росією в 1991 році, хіба сьогодні наші діти не повинні були б виконувати так званий "інтернаціональний обов'язок" в Сирії і інших країнах Близького Сходу або десь ще? Немає на карті світу такої точки, яка була б недосяжною для хворобливих геополітичних російських амбіцій», - повідомив Порошенко.

За словами Порошенка, зараз з Україною весь світ, а Росія в ізоляції.


"Імперська манія величі - дуже небезпечний діагноз. Хворіють на неї одні, а за лікування платять інші, причому своїми життями. Саме тому зараз весь світ - з Україною, а Росія опинилася в повній ізоляції", - підкреслив президент.

СРСР почало виведення військ з Афганістану 15 травня відповідно до Женевських угод. У перші три місяці було виведено 50 тисяч військовослужбовців. Стільки ж були виведені з 15 серпня 1988 року по 15 лютого 1989 року. Відтоді 15 лютого вважається днем закінчення радянської присутності в Афганістані. В Україні цей день також називається День вшановування учасників бойових дій на території інших держав.

comments powered by HyperComments