Реліквією "Національного Корпусу" стала печатка князя Святослава

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 14:11
На печатці зображений двозуб, який є прототипом українського тризуба.
Реліквією "Національного Корпусу" стала печатка князя Святослава

Про це повідомили представники партії під час з`їзду в Києві.

Печатка датується 968-970 роками. Архонтами у Візантії, найсильнішій державі тієї епохи, називали правителів високого рівня. Цей напис свідчить про те, що печатка призначалася для документа, який прямував у Візантію.

Реліквія була знайдена більше 30 років тому в районі Старокиївської гори і нелегально вивезена в Росію, де знаходилася в приватній колекції. Ім'я людини, яка була її власником - не розголошують. В Україну реліквію привезли представники полку "Азов".

"Печатку виявили в приватній колекції жителя Москви, — повідомив в одному з інтерв`ю Андрій Білецький.— Її власник нещодавно помер, і спадкоємці почали розпродавати колекцію". Також він розповів, що вона могла опинитися в експозиції музею російського Новгорода.

Нагадаємо, що політичну партію "Патріот України" сьогодні в Києві було перейменовано у політичну партію "Національний Корпус". Андрія Білецького одностайно було обрано головою партії.

Як раніше розповідав "Вартi" Олег Ширяєв, коріння партії - у «визвольних процесах» початку і середини ХХ століття, в яких брали участь Степан Бандера, Роман Шухевич, Ярослав Стецько.

comments powered by HyperComments