В ЄС узгодили безвіз для України

Четвер, 17 листопада 2016, 17:58
Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу схвалив початок переговорів Ради ЄС з Європейським парламентом щодо лібералізації візового режиму для громадян України.
В ЄС узгодили безвіз для України

Про це повідомила прес-служба Ради ЄС.

"17 листопада комітет постійних представників погодив від імені Ради позицію для переговорів щодо лібералізації візового режиму для України. Комітет підтвердив пропозицію Комісії надати безвізовий в'їзд для громадян ЄС на територію України і для громадян цієї країни (України) при поїздках в ЄС, на термін перебування до 90 днів протягом 180-денного періоду ", - зазначається в повідомленні.

Вступ в силу візової лібералізації має відбутися одночасно з впровадженням механізму призупинення безвізового режиму.

"Даючи зелене світло сьогодні, Рада продемонструвала свою прихильність безвізовому режиму для громадян України, беручи до уваги, що всі вимоги були виконані. Заслуговують на довіру реформи, що є вірним шляхом, і це слід заохочувати. Я радий, що наше рішення може дати позитивний сигнал напередодні саміту Україна - ЄС 24 листопада ", - сказав в свою чергу голова Комітету постійних представників Пітер Яворчік.

Варто відзначити, що на підставі цього мандата почнуться переговори Ради ЄС з Європарламентом.

Як повідомляла "Справжня Варта", раніше Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, що до проведення Саміту «Україна-ЄС» у Брюсселі 24 листопада для українців буде запроваджено безвізовий режим. Проте стало відомо, що у порядку денному пленарної сесії Європарламенту в листопаді не винесене на голосування питання про скасування віз для українців.

comments powered by HyperComments