Сьогодні - друга спроба допитати Януковича

Понеділок, 28 листопада 2016, 10:49
В понеділок, 28 листопада, о 13:00 у Святошинському районному суді Києва розпочнеться судове засідання.
Сьогодні - друга спроба допитати Януковича

Як очікується на ньому мають мають допитати Віктора Януковича. Громадські активісти заявили про пікет приміщення суду, адже, на їхнє переконання, Янукович має бути не свідком, а підозрюваним за злочини під час Революціїї Гідності. Поліція стягнула додаткові сили для забезпечення режиму безпеки.

Нагадаємо, 25 листопада в Святошинському райсуді Києва по відеоконференцзв'язку повинні був допитати Віктора Януковича у справі про розстріл активістів Євромайдану, проте засідання перенесли внаслідок неможливості доставляння обвинувачених – екс-бійців «Беркута» – до київського суду.

25 листопада на 13.00 було заплановано відеодопит екс-президента Віктора Януковича, який зараз знаходиться у Ростові (Російська Федерація). Сам Янукович  прибув на засідання до Ростовського обласного суду.

Відзначимо, що Януковича і Шуляка в Святошинському районному суді допитуватимуть у справі п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у розстрілі 48 активістів євромайдан в лютому 2014 року.

Екс-президент втік з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності в Києві. З того часу він ховається на території РФ. Його адвокат 13 жовтня 2016 року повідомив, що Головне управління з питань міграції МВС РФ офіційно підтвердило, що Янукович перебуває в Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку.

У жовтні 2016 року Міністерство юстиції України направило запит до Міністерства юстиції РФ щодо проведення допиту Януковича і колишнього командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка в режимі відеоконференції.

 

comments powered by HyperComments