Недобросовісні господарі ризикують не тільки отримати штраф, а й втратити домашнього улюбленця

Четвер, 5 січня 2017, 17:10
Нехтування правилами утримання домашніх тварин, забруднення середовища, вигул в недозволених місцях – все це може потягнути за собою штраф. А при повторних порушеннях тварину взагалі можуть відібрати.
Недобросовісні господарі ризикують не тільки отримати штраф, а й втратити домашнього улюбленця

Як передає офіційний сайт Верховної Ради, таке покарання передбачає законопроект №5584 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення правил утримання собак, котів та інших видів тварин», який був зареєстрований 22 грудня 2016 року. Його ініціатором став нардеп Володимир Парасюк. Він має посилити адміністративну відповідальність за порушення правил утримання та вигулу домашніх тварин.

Зокрема, даний законопроект містить в собі конкретні заходи, спрямовані на підвищення адміністративної відповідальності громадян, посадових осіб та фізичних осіб – суб'єктів підприємницької діяльності за порушення вимог утримання собак, кішок та інших видів тварин.

Наприклад, такі правопорушення, як вигул тварин в заборонених для цього місцях, порушення правил утримання, наявність незареєстрований собак, їх вигул без повідка і намордника (виключенням є собаки, в чиїх реєстраційних свідоцтвах зроблено спеціальну відмітку) тягне за собою штраф від десяти до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів для громадян (від 70 грн до 510 грн) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів(від 850 грн до 1700 грн).

У випадках, коли буле здійснене забруднення навколишнього середовища, заподіяна шкода здоров’ю людей чи їх майну, а також повторне вчинення вищезгаданих правопорушень тягне за собою собою накладення штрафу на громадян від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів (від 1700 грн до 3400 грн) з конфіскацією тварин і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності – від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів (від 1700 грн до 3400 грн).

comments powered by HyperComments