Саме суспільство є основним генератором корупції - експерт

Середа, 11 січня 2017, 13:12
Будь-яка влада є відображенням і продовженням суспільства.
Саме суспільство є основним генератором корупції - експерт

Про це написав політичний експерт Михайло Кириленко на своїй сторінці у Фейсбуці, передає "Восточный Дозор".

Так, на думку фахівця, існує лише два варіанти вирішення ситуації, яка склалася навколо проблеми боротьби з корупцією. Перший - і далі критикувати чиновників, звинувачуючи їх у всіх смертних гріхах. Другий варіант, який автор називає складним і неприємним, - спробувати глибше розібратися, чому корупція в'їлася в державну систему України. Для цього слід "змістити фокус уваги і перевести погляд з влади на саме суспільство"

Михайло Кириленко пише, що у владі корупціонери з`являються саме з суспільства, тому що насправді, будь-яка влада є відображенням і продовженням суспільства.

"Саме суспільство є основним генератором корупції. Хіба величезна кількість людей, які критикують корупцію у владі, насправді роблять це не тому, що зневажають її суть і форму (корупції), а тому що самі не мають можливості «дорватися до фінансових потоків»? І таких, на жаль, більшість", - стверджує експерт. 

На думку Михайла Кириленка, суспільство має, перш за все, визнати сутність проблеми.

"Поки суспільство шукає причини своїх бід в кому-небудь, крім себе, воно приречене на невдачу. Тому якщо ми говоримо, що хочемо лікувати владу, то потрібно починати лікувати суспільство. Потрібно починати з себе", - підсумовує політичний експерт.

comments powered by HyperComments