Порошенко обговорив з Трампом питання щодо зміцнення стратегічного партнерства між країнами

Неділя, 5 лютого 2017, 20:02
Зокрема, особлива увага була приділена врегулюванню ситуації на Донбасі та досягненню миру політико-дипломатичним шляхом.
Порошенко обговорив з Трампом питання щодо зміцнення стратегічного партнерства між країнами

Як повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України, Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом США Дональдом Трампом. Він привітав свого колегу з інавгурацією та висловився за активізацію діалогу на всіх рівнях з новою американською Адміністрацією.

Співрозмовники обговорили питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США. Особливу увагу було приділено врегулюванню ситуації на Донбасі та досягненню миру політико-дипломатичним шляхом. Сторони висловили глибоку стурбованість через ескалацію напруженості та погіршення гуманітарної ситуації, передусім у районі Авдіївки. Лідери країн наголосили на нагальній необхідності встановлення режиму повного припинення вогню.

Президент України подякував Главі Білого дому за тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Петро Порошенко висловився за активізацію економічних і ділових зв’язків, що сприятиме створенню нових робочих місць і зростанню добробуту громадян обох країн.

Під час розмови також було обговорено майбутній візит Президента Петра Порошенка до Вашингтона, для підготовки якого до США поїде Міністр закордонних справ України

Як повідомляла «Справжня варта», Президент України розраховує на підтримку США. Про це глава держави заявив в інтерв’ю телеканалу Bloomberg, перебуваючи в швейцарському Давосі на Всесвітньому економічному форумі.

comments powered by HyperComments