Ініціатори блокади намагалися розколоти суспільство - заява членів уряду

Середа, 15 березня 2017, 19:04
Спроба виявилася невдалою
Ініціатори блокади намагалися розколоти суспільство - заява членів уряду

Ініціатори подій, які відбувалися останні декілька тижнів, намагалися розколоти суспільство  і поставити під загрозу відновлення економічного зростання, перші ознаки якого ми спостерігали останнім часом, - говориться у заяві членів Уряду щодо останніх подій навколо блокування переміщення товарів через лінію розмежування , яку розповсюджила прес-служба Кабміну.

Під нібито патріотичними лозунгами здійснювалася блокада, яка насправді уже завдала великої шкоди країні.

Ми будуємо правову державу, і протидіяти беззаконню можна тільки законними методами.

У даній ситуації правоохоронні органи діяли у повній відповідності до рішення РНБО від 16 лютого 2017 року і норм чинного законодавства, діяли професійно і не завдали нікому шкоди.

Незважаючи на те, що існувала ймовірність застосування проти них зброї, правоохоронні органи проявили витримку і не допустили небезпечного розвитку конфліктної ситуації.

Уряд доклав чимало зусиль, щоб вийти з минулорічної кризи, і вважає неприпустимим її повторення. Україна, незважаючи на усі складнощі, має йти шляхом відбудови своєї незалежності. Енергонезалежність - один з наших пріоритетів, і ми будемо продовжувати робити конкретні кроки для її досягнення.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко ініціює припинення транспортного сполучення з окупованою територією/ ВІДЕО.

comments powered by HyperComments