Харківські «беркутівці» втекли до Росії

Неділя, 16 квітня 2017, 12:45
Колишні співробітники харківського «Беркуту» Віталій Гончаренко, Олександр Костюк, Владислав Мастега і Артем Войлоков, які проходять у справі про вбивства і переслідування активістів Євромайдана, виїхали в Росію.
Харківські «беркутівці» втекли до Росії

Про це розповів їхній адвокат Валентин Рибін. За його словами, з усієї четвірки тільки у Гончаренко була запобіжний захід – суд відпустив його з-під арешту під особисте зобов'язання, він повинен бути в суд на першу вимогу.

«У Костюка запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання закінчилася в березні, Войлоков і Мастега перебували під домашнім арештом і 13 квітня його термін минув», – зазначив захисник.

Також адвокат заявив, що ті «тихесенько сіли на автобус і поїхали в Росію»: «За внутрішніми паспортами, відкрито і абсолютно спокійно. Тільки не втекли, оскільки не були під запобіжними заходами, а виїхали в безпечне місце», – стверджує Рибін.

На наступний день після втечі екс-беркутівці записали відеозвернення, в якому заявили, що під час Майдану «виконували свій конституційний обов'язок», а останні три роки «піддаються переслідуванням».

Нагадаємо, Віталій Гончаренко і ще три екс-бійця «Беркута» були затримані в червні 2016 року в Харкові, тоді вони працювали в поліції. Двох з них, зокрема, Гончаренка звинувачують у вбивстві трьох євромайданівців 18 лютого 2014-го у Кріпосному провулку.

Ще двох – у тому, що вони скинули з колонади на вулиці Грушевського 20 січня двох мітингувальників. Водночас суд вирішив взяти під варту лише Гончаренка.

Раніше повідомлялося, що 10 колишніх бійців «Беркута», яких розшукують у справі про розстріл учасників Революції Гідності 20 лютого 2014 року, отримали громадянство Російської Федерації.

comments powered by HyperComments