Терезі упаяли 11 років з конфіскацією

Четвер, 29 червня 2017, 22:16
Прокуратура довела провину коменданта «ДНР» на прізвисько «Тереза».
Терезі упаяли 11 років з конфіскацією

Терези правосуддя схилилися не на бік Терези: суд призначив сепаратистці-терористці 11 років позбавлення волі, повідомляє «Справжня Варта».

Прокуратура Харківської області довела у суді провину громадянки Російської Федерації, яка була членом незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР».
Київський районний суд Харкова визнав її винною в участі у не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному користуванні зброєю, посяганні на територіальну цілісність та недоторканність держави (ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 110 КК України) та призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, 47-річна мешканка Харкова на кличку «Тереза» ще на початку 2014 року стала активною учасницею місцевого «Антимайдану» та  брала участь у проросійських протестних акціях.
 
Прокуратура довела у суді, що у червні 2014 року жінка вирішила долучитися до участі у діяльності так званої «ДНР» та поїхала до Донецької області. Там вона працювала під керівництвом так званого начальника фейкового управління контррозвідки псевдоміністерства «державної безпеки  ДНР», обіймала посаду так званого «коменданта» кількох населених пунктів Донеччини, захоплених терористами.
 
Крім того, працівниками Служби безпеки України в Харківській області зібрано докази особистої участі підозрюваної в допитах полонених – як пересічних місцевих жителів, так і військових Збройних сил України.
 
Заодне Тереза займалася шпигунством – переказувала представникам «ДНР» відомості про чисельність особового складу, вид та кількість озброєння і військової техніки, пересування з’єднань та підрозділів Збройних сил України, ділилася аналізом розвідувальної інформації. Серед її «службових обов’язків» – матеріально-технічне забезпечення діяльності незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР», формування окремих груп розвідувального призначення з метою військового опору ЗСУ.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments