Світлична: Харківщина є флагманом реформ у сфері безпеки

Четвер, 13 липня 2017, 14:04
13 липня голова ХОДА взяла участь у церемонії передавання підрозділам Нацполіції комп’ютерної та оргтехніки, наданої представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.
Світлична: Харківщина є флагманом реформ у сфері безпеки

«Я дуже вдячна керівництву Консультативної місії, а також регіональному представництву, з яким ми плідно співпрацюємо, за ту допомогу, яка надається сьогодні підрозділам Нацполіції. Нове обладнання допоможе на більш якісному рівні виконувати свій обов’язок і на європейському рівні служити народові України. Сподіваюся, що наша подальша співпраця з міжнародними партнерами, Міністерством внутрішніх справ України, а також загальна безпекова ситуація в Харківській області буде показовою для інших регіонів України, а ваша діяльність отримуватиме найпозитивніші відгуки харків’ян», - звернулася до правоохоронців Юлія Світлична, повідомляє Справжня Варта. 

Керівник області підкреслила, що питання укріплення матеріально-технічної бази є надзвичайно важливим. У цьому напрямку велику роботу проводить керівництво держави, також до процесу долучаються іноземні партнери, зокрема - Європейський Союз та США. 

«Питання безпеки - це те питання, яке сьогодні перед всією державою ставить Президент України Петро Порошенко. І це те питання, без вирішення якого немає подальшого розвитку нашої країни», - сказала Юлія Світлична. 

Консультативна місія Європейського Союзу в Україні передала Нацполіції Харківської області обладнання вартістю 98 тисяч євро. Зокрема, Чугуївський відділ поліції отримав 40 стаціонарних комп'ютерів, криміналістичні набори, цифрові фотокамери, принтери, набори для зняття пилових слідів. 25 ноутбуків, проектори та принтери отримав тренінговий центр поліції Харківщини. Устаткування буде встановлено в аудиторіях центру для вдосконалення підготовки особового складу та проведення регулярних інтерактивних тренінгів з підвищення кваліфікації поліцейських. 25 ноутбуків, 5 стаціонарних комп’ютерів, проектори та інше IT-обладнання отримало Головне управління Нацполіції у Харківській області.

«Обладнання без добре навченого та мотивованого персоналу нічого не варте. Окрім технічної підтримки, КМЄС надає стратегічні поради, проводить тренінги, впроваджує спільні проекти з Нацполіцією Харківської області задля перетворення органу на сервіс-орієнтоване правоохоронне відомство, що користується довірою громадян», - зазначив голова Операційного департаменту КМЄС Удо Моллер.

Нагадаємо, у липні 2016 року в Харкові відкрилося регіональне представництво КМЄС, що надає регіону значну підтримку в реформуванні сфери безпеки.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments