Україна і Білорусь розвиватимуть транспортні коридори

Середа, 19 липня 2017, 11:01
Україна і Білорусь будуть посилювати виробничу кооперацію, зокрема у сфері машинобудування та сільгоспмашинобудування.
Україна і Білорусь розвиватимуть транспортні коридори

Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter Віце-прем’єр-міністр –Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Справжня Варта.

«Ми домовились продовжити роботу з організації спільних складальних виробництв тракторів"Білорус" і зернозбиральних комбайнів "Гомсельмаш на території Білорусі та України, випускувантажних моторних транспортних засобів та взаємних поставок вантажних вагонів, запчастин до нихта іншої продукції важкого машинобудування", - зазначив Геннадій Зубко.

Також за результатами засідання Комісії, досягнуто важливих домовленостей у сфері АПК «Намайбутнє ми будемо збільшувати взаємну присутність на ринках обох країн с/г, харчової та іншоїпродукції, в тому числі транзиту таких товарів», - повідомив Віце-прем’єр.

За словами Геннадія Зубка, Україна і Білорусь будуть й надалі розвивати залізничніперевезення в складі комбінованого потяга «Вікінг» та контейнерного потягу «ZUBR». Також спільновідпрацьовуватимуться питання щодо водного шляху на ділянці Київська ГЕС - Нижні Жари,необхідного для проходу суден класу «річка-море».

«Україна підтримає пропозицію Білорусі щодо віднесення ділянки р. Дніпро (гирло р. Прип'ять -Нижні Жари) до міжнародної мережі водних шляхів категорії Е, як відгалуження водного шляху Е-40 при розгляді питання в Єврокомісії ООН», - підкреслив він.

Також сторони домовилися про підготовку та реалізацію нових великомасштабних проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» тапросування спільних проектів МТД щодо облаштування та модернізації пунктів пропуску набілорусько-українському кордоні в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Нагадаємо, що 25-ювілейне засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії зпитань торгово- економічного співробітництва проходить сьогодні у Києві під головуванням ГеннадіяЗубка і заступника Прем’єр-міністра Республіки Білорусь Володимира Семашка.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

 

comments powered by HyperComments