Світлична: Будівельно-відновлювальні роботи в Балаклії проходять згідно з установленими графіками

П'ятниця, 21 липня 2017, 14:41
Відновлювальні роботи в Балаклії необхідно завершити до початку опалювального сезону.
Світлична: Будівельно-відновлювальні роботи в Балаклії проходять згідно з установленими графіками

Про це сказала губернаот Харківщини Юлия Світлична на нараді з питання ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася в Балаклії 23 березня, повідомляє Справжня Варта.

До відновлення Балаклії залучено 21 будівельну компанію. На даний момент роботи завершено на 26 житлових будинках (22% від загальної кількості пошкоджених), у стадії завершення - роботи по 91 будинку (78%). На пошкоджених багатоквартирних будинках і об'єктах соціальної сфери будівельники вже відновили 97% покрівлі, тривають роботи зі встановлення дверей. Проведено капітальний ремонт п'яти квартир в багатоквартирному будинку № 27 по вул. Арсенальній, які повністю вигоріли в результаті пожежі.

Проводиться робота з переведення 16 будинків по вул. Арсенальній на індивідуальне опалення у зв'язку з руйнуванням котельні, яка забезпечувала будівлі теплопостачанням. Для цього з обласного бюджету було виділено 3 млн грн. На даний момент проходить закупівля газових котлів і лічильників за рахунок коштів, виділених на матеріальну допомогу жителям Балаклії з обласного, районного та міського бюджетів.

У приватному секторі коштом благодійної допомоги вже відремонтовано 95% покрівель та 70% вікон. Відновлювальні роботи проведено в 213 будинках з 228.

Що стосується соціальної сфери, виконано роботи по Балаклійській ЗОШ №3, у стадії завершення - роботи по Балаклійській ЗОШ № 6 та Яковенківській школі, тривають роботи у клубі в селищі Нафтовиків.

Юлія Світлична поставила перед будівельними організаціями задачу закінчити роботи на об'єктах соціальної сфери і в житловому секторі до початку опалювального сезону.

«Це стосується і ремонтних робіт, і переведення житлового фонду на індивідуальне опалення, - підкреслила керівник області. - Жителі Балаклії мають зустріти зиму в теплих будинках: з опаленням і якісним ремонтом. Тому прошу будівельні організації сконцентруватися на роботах. У вересні все повинно бути готово».

Глава ХОДА акцентувала увагу на якості виконаних робіт.

«Я вимагаю від підрядників якості. Ті, хто з душею підійшов до виконання своїх завдань, зробив все вчасно і відповідально, будуть відзначені. Випадки ж, коли люди скаржаться на якість проведених ремонтів, - неприпустимі, - наголосила Юлія Світлична. - Держава виділила фінансування в достатньому обсязі, тому все повинно бути зроблено в строк і якісно».

Комі того, Юлія Світлична повідомила, що найближчим часом будуть прийняті всі відповідні рішення для того, щоб почати роботу із закупівлі квартир сім'ям, житло яких не підлягає відновленню.

«Раніше ці сім'ї жили в будинках барачного типу, які роками не бачили ремонту. Сьогодні прийнято рішення про закупівлю для них нових ізольованих квартир», - зазначила глава ХОДА.

У ході наради Юлія Світлична доручила голові Балаклійської РДА Степану Масельському створити в районі комісію, яка буде реагувати на скарги населення щодо виконання ремонтних робіт - і разом з підрядниками оперативно усувати недоліки.

Також глава ХОДА зазначила, що ініціює проведення перевірки Держфініспекцією та Рахунковою палатою прозорості використання бюджетних коштів на відновлювальних роботах.

Нагадаємо, 23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. На відновлення Балаклії додатково виділено 45 млн.грн. Про виділення додаткових коштів голова ХОДА Юлія Світлична домовилася з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час його робочої поїздки до Харківської області.

Кабінетом міністрів України на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації було виділено 145 млн грн, з резервного фонду обласного бюджету - ще 10 млн грн. Крім того, для надання матеріальної допомоги постраждалим з обласного бюджету було виділено 30 млн грн, з районного - 5 млн і з міського - 4,5 млн грн.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments