Відновлення Балаклії довело ефективність команди Юлії Світличної - експерт

П'ятниця, 11 серпня 2017, 19:07
Скоординована робота по ліквідації наслідків НП в Балаклії продемонструвала ефективність команди губернатора Харківської області Юлії Світличної.
Відновлення Балаклії довело ефективність команди Юлії Світличної - експерт

Про це на своїй сторінці в соцсмережі Facebook пише політичний оглядач Світлана Кушнір, повідомляє Справжня Варта.

«Приклад злагодженості і послідовності команди Юлії Світличної, якраз ще раз свідчить про те, що керівником області була створена дуже здорова, робоча атмосфера. Головний настрій - на результат», - написала вона.

Експертка нагадала, що гроші на відновлення міста винайшлися не тільки в обласному бюджеті, а й частина сум виділив з резервного фонду Кабміну. Але отримати гроші-це половина справи, треба їх ще й ефективно використовувати.

«Що вже зроблено? Не мало, скажу вам. Якщо хто намагався собі автономку встановити, то знає, скільки це головного болю і походів по кабінетах за підписами і узгодженнями. Так ось.

Вже закуплені всі газові котли та лічильники за рахунок коштів, виділених на матеріальну допомогу жителям Балаклії з обласного, районного та міського бюджетів.А ще зараз проводять експертизи по підземному газопроводу. І після почнуться роботи по реконструкції і його.

А взагалі на ремонт будинків, покрівлі, заміну вікон, дверей, інфраструктурних та соціальних об'єктів (СШ №3 та СШ№6, поліклініки, тощо) вже витрачено 100 млн. Грн. Це про ціну для всіх нас надзвичайної ситуації в Харківській області, яку, до честі всіх силових структур, ДСНС, обласної та місцевої влади ліквідували дуже швидко, спільно, - написала вона.

Нагадаємо, 23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. На відновлення Балаклії додатково виділено 45 млн.грн. Про виділення додаткових коштів голова ХОДА Юлія Світлична домовилася з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час його робочої поїздки до Харківської області.

Кабінетом міністрів України на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації було виділено 145 млн грн, з резервного фонду обласного бюджету - ще 10 млн грн. Крім того, для надання матеріальної допомоги постраждалим з обласного бюджету було виділено 30 млн грн, з районного - 5 млн і з міського - 4,5 млн грн.

 

comments powered by HyperComments