Світлична закликала громадських активістів визначитися з проектами пам’ятників героям АТО та Небесної сотні

Понеділок, 14 серпня 2017, 16:47
З боку Харківсьеої обласної адміністрації буде надано всю необхідну організаційну допомогу для встановлення у Харкові пам’ятників героям АТО та Небесної сотні.
Світлична закликала громадських активістів визначитися з проектами пам’ятників героям АТО та Небесної сотні

Про це губернатор Харківщини сказала під час робочої зустрічі із радниками голови ХОДА, що забезпечують взаємодію з громадськістю, повідомляє Справжня Варта.

Також учасники наради обговорили проведення у Харкові 26 серпня Дня шани воїнів і волонтерів АТО. Захід почнеться на 18-му кладовищі, на якому є Алея слави, де поховано загиблих воїнів. За словами волонтерки Ярини Чаговець, на захід запросили представників усіх областей, щоб зробити День шани загальноукраїнським.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку організатори заходу планують розгорнути Прапор єдності, зшитий з прапорів всіх підрозділів, які беруть участь в АТО, а також волонтерських організацій Харківщини. Після заходу прапор передадуть до інших регіонів, щоб вони також долучилися до його створення.

Підсумовуючи зустріч, Юлія Світлична наголосила на важливості втілення проектів, які об’єднують громадськість Харківщини.

«Сьогодні час, щоб об’єднуватися та будувати. Тільки разом ми можемо досягти успіху», - підкреслила голова ХОДА.

У ході зустрічі Юлія Світлична також вручила державні нагороди громадським діячам області. Орден княгині Ольги ІІ ступеню отримала директор комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Валентина Редіна, яка опікується проведенням військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на Харківщині. Орден княгині Ольги ІІІ ступеню отримала матір-вихователька дитячого будинку сімейного типу Тетяна Лучка. Медалі «За звитягу» отримали волонтер благодійної організації «Благодійний фонд «Сестра милосердя» Вікторія Склярова та старший викладач кафедри Харківської державної академії культури Леонід Космін. Крім того, почесною грамотою обласної адміністрації нагороджено волонтера благодійної організації «Благодійний фонд «Допомога – це я» Аллу Ройтблат.

comments powered by HyperComments