Світлична: Новий Центр адміністративних послуг працюватиме за європейськими стандартами

Четвер, 17 серпня 2017, 09:47
У регіональному Центрі адміністративних послуг, будівництво якого вийшло на завершальний етап, харків'яни зможуть получити до 450 послуг від держави в одному місці.
Світлична: Новий Центр адміністративних послуг працюватиме за європейськими стандартами

Наскільки служби, які надаватимуть послуги в Регіональному ЦНАПі, готові до початку роботи, обговорили під час координаційної наради під керівництвом голови ХОДА Юлії Світличної.

Відкриваючи нараду, керівник області зазначила, що будівництво найбільшого в Україні центру з надання адміністративних та соціальних послуг знаходиться на завершальному етапі. Зараз вирішуються питання щодо підключення комунікаційних систем та програмного забезпечення.

«Одна з головних вимог Президента Петра Порошенка - забезпечити надання жителям України прозорих та якісних послуг у комфортних умовах. Харківський регіональний центр з надання адміністративних та соціальних послуг буде найбільшим у країні та найпотужнішим, з можливістю надання до 450 послуг в одному місці. Саме такий системний підхід до надання послуг, який ми втілюємо, є запорукою впровадження європейських стандартів», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона зауважила, що у Харківській області, як і в країні в цілому, такий проект реалізується вперше. Тому спочатку його запустять в експериментальному режимі.

«Ми працюємо разом з нашими міжнародними партнерами та експертами, щоб уникнути проблемних моментів, - зазначила глава ХОДА. - Після відкриття у центрі надаватиметься близько 300 послуг. Коли процес буде налагоджено, поступово збільшуватимемо кількість послуг до 450».

За даними керівника області, у центрі працюватимуть близько 320 співробітників, які надаватимуть послуги 2-2,5 тисячам громадян щодня. Звертатися до центру зможуть не тільки мешканці Харківщини, а й сусідніх регіонів.

У ході наради Юлія Світлична доручила приділити особливу увагу наданню послуг Державної фіскальної служби. Частина з них стосується надання дозволів малому та середньому бізнесу.

«Прозоре надання дозволів створюватиме в області сприятливий бізнес-клімат, що є запорукою залучення інвестицій та активізації економічних процесів. Для нас це одна з основних задач», - наголосила голова ХОДА.

За даними керівників усіх служб, у підготовці до роботи не виникає суттєвих проблем.

«На сьогодні ми маємо повну координацію та розуміння, - підсумувала нараду Юлія Світлична. - У разі потреби прошу всі служби звертатися до обласної адміністрації, ми надамо всю необхідну допомогу для вирішення проблемних питань. Усі ризики мають бути виключені до відкриття центру».

comments powered by HyperComments