МВС вшанувало пам'ять нацгвардійців, загиблих під час штурму Ради 31 серпня 2015 року

Четвер, 31 серпня 2017, 15:06
Тоді під стінами ВРУ від вибуху гранати було вбито четверо бійців
МВС вшанувало пам'ять нацгвардійців, загиблих під час штурму Ради 31 серпня 2015 року

Ще 141 боєць був госпіталізований з легкими та середніми пораненнями, - повідомляє «Справжня Варта»

31 серпня на честь загиблих і постраждалих  під стінами Верховної Ради нацгвардійців було відкрито меморіальну дошку.

«Ці молоді хлопці прийшли під стіни Верховної ради захищати демократію, Верховну раду. Але загинули в самісінькому центрі Києва. За тисячу кілометрів від фронту. Я хочу, щоб кожен політик, який організовує такі заходи, ніс не лише політичну відповідальність, але і людську. Перед кожним із нас, перед батьками, перед гвардійцями», ‑ зазначив міністр Арсен Аваков.

Нагадаємо, що протести викликало оприлюднення президентський проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

Розгляд законопроекту у першому читанні відбувався 31 серпня 2015 року. На цей самий день декілька політичних сил (Свобода, Радикальна партія Олега Ляшка, Громадська платформа та УКРОП) організували мітинг під Верховною Радою з метою недопустити прийняття згаданого законопроекту. Під час протестних акцій на вулиці почались сутички між правоохоронцями та учасниками мітингу. Учасники підійшли впритул до металової огорожі і почали розгойдувати її, щоб прорватися до парламенту. Агресивно налаштовані учасники акції почали кидати у силовиків пляшки з водою та інші предмети. У відповідь правоохоронці застосували гумові кийки.

Наслідок - загибель кількох нацгвардійців.

Справу, яку було відкрито після цих подій, до кінця доведено не було.

Як раніше писала «Справжня Варта»,

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments