Аваков заявив про викриття терористів, які входять до групи впливу екс-депутатів від ПР

Вівторок, 3 жовтня 2017, 18:10
За словами міністра, саме вони відповідальні за значні провокації в Україні
Аваков заявив про викриття терористів, які входять до групи впливу екс-депутатів від ПР

Серед цих провокацій - "сплюндрована синагога в Чернівцях 19 листопада 2016,  свиняча голова на могилі рабе Нахмана в Умані 21 грудня 2016, граната в посольстві США у Києві 8 червня 2017, спроба підпалу синагоги в Львові 30 червня 2017, вибуховий пристрій у посольство Польщі в Луцьку 10 липня 2017, граната на Грушевського та підірваний пам'ятник учасникам бойових дій у Києві 24 серпня 2017, вибух в Умані 21 вересня 2017, теракт на Закарпатті на місці пам’ятника угорцям на Верецькому перевалі – дев’ять випадків злочинів, які мали на меті ще більше дестабілізувати ситуацію в країні», - повідомляє «Справжня Варта».

Як повідомив Арсен Аваков, мета ОЗУ «Торпеда» - втягування України в міжнародні конфлікти.

«Затримані виконавці та їх керівники - входять до групи впливу в минулому народних депутатів від Партії Регіонів у Черкаській області - Володимира Олійника та Сергія Тулуба», - сказав Арсен Аваков.

Перший заступник Голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін наголосив, що за всі злочини виконавці отримували грошову винагороду.

«До складу групи входили жителі Одеської, Черкаської та Київської області. Лідер цього угрупування має відношення до кримінального світу. Перед ними ставили конкретні завдання і за це виплачували  кошти. Наприклад, за осквернення святого для іудеїв місця в Умані,  виконавці отримали по 500 доларів»,  - сказав В’ячеслав Аброськін.

Заступник Голови Нацполіції підкреслив, що всі ці люди брали участь в антимайдан, - повідомили в МВС.

Як раніше писала «Справжня Варта», в Умані Черкаської області невідомі влаштували погром у синагозі.

Група людей увірвалася в синагогу, викрикуючи образи на адресу євреїв, заливала приміщення червоною фарбою і розкидали по синагозі шматки свинячої туші. Кілька чоловік, що знаходилися в той час у синагозі, втекли і викликали поліцію. Коли правоохоронці прибули на місце злочину, нападників у синагозі вже не було.

Також Польща відреагувала на обстріл свого консульства в Луцьку.

Віце-міністр Я.Дзєдзічак висловив глибоку стурбованість і обурення фактом обстрілу Генерального Консульства Польщі в Луцьку. Він наполегливо вимагав, аби українська сторона застосувала рішучі і негайні дії з метою виявлення і покарання виконавців, а також забезпечила ефективну цілодобову охорону польських дипломатично-консульських установ, акредитованих на території України.

Одночасно віце-міністр Я.Дзєдзічак повідомив, що до часу, поки вищеназвані очікування Польської сторони не будуть виконані, усі польські консульські установи в Україні будуть зачинені. Незвачаючи на закриття консульських установ, консули Республіки Польща будуть надавати необхідну допомогу громадянам Польщі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments