Питання мови, релігії та історичної пам'яті не повинні бути пріоритетними, головне - економічний розвиток - Тарута

Четвер, 19 жовтня 2017, 15:34
Політична партія «Основа» сьогодні представила керівника обласної організації - це 33-річний бізнесмен Дмитро Гриценко, який має успішний досвід роботи в такій важливій для Харкова сфері, як машинобудування.
Питання мови, релігії та історичної пам'яті не повинні бути пріоритетними, головне - економічний розвиток - Тарута

«Реіндустріалізація України та створення високотехнологічних робочих місць – це те, що може вивести Україну з кризи, тому нам надзвичайно приємно, що на Харківщині в науковому центрі, люди, які представляють машинобудування, промисловість беруть на себе роль розвивати партійну організацію», - вважає голова партії Андрій Ніколаєнко.

За словами харківського очільника нової політсили Дмитра Гриценко, «Основа» - це одна з небагатьох партій, що розглядають конкретні шляхи розвитку України.

«Мені 33 роки, я корінний харків`янин, люблю своє місто, хочу тут жити, розвивати нашу країну, зробити її процвітаючою, успішною – хотілося б, щоб люди мали всі можливості для розвитку. «Основа» - це люди справи, які мають певний досвід у сфері державного управління і місцевого самоврядування. І найголовніше – це те, що у цієї політичної партії є програма розвитку до 2030 року – покроковий документ з конкретними показниками, яких нам потрібно досягати. У жодної політичної партії такого плану поки що немає», - підкреслив Дмитро Гриценко.

Особливістю цієї політичної сили є орієнтація на розвиток економіки.

«Питання мови, релігії, історичної пам'яті не повинні бути пріоритетними. Першочергове – це економічний розвиток. Зараз багато говорять про те, як допомогти пенсіонерам, соціально незахищеним верствам населення. Але чомусь не кажуть, що задля того, щоб їм допомогти, гроші повинні бути в бюджеті. А шоб люди сплачували податки, потрібно дати їм можливість працювати. І ми, як політична сила, насамперед, будемо виступати за створення високотехнологічних робочих місць. Ми повинні зробити так, щоб вони з'являлися в тих галузях, де Україна може бути конкурентоспроможною. І щоб люди не їхали працювати за кордон, а залишалися тут», - підкреслив засновник партії «Основа» Сергій Тарута під час прес-конференції в Харкові.

За його словами, члени партії виступають не за популізм, а за професіоналізм. І мова в їхній програмі йде не про те, як знизити тарифи, а як зробити так, щоб в Україні були не тільки європейські тарифи, але і європейські зарплати.

«Реакція, яку ми спостерігаємо в ході нашого візиту, дає підставу стверджувати, що у Харкові є великий запит на нову політичну силу. Більш того, це підтверджується соціологію, яку ми робили: з понад 10 тисяч опитаних 72% тих, хто збирається взяти участь у виборах, вважають, що в Україні потрібні нові політичні сили, 33% вважають, що коаліція в новій ВР повинна бути зібрана довкола політичної сили, яка не представлена сьогодні. Тобто ми бачимо, що запит на нову політичну силу не просто є, але він більше, ніж раніше», - зазначив голова партії «Основа» Андрій Ніколаєнко.

Також в ході візиту лідери партії зустрілися з представниками громадськості, малого та середнього бізнесу, студентами бізнес-школи, професурою Інституту монокристалів, відвідали виробництво на заводі FED

comments powered by HyperComments