Підвищення заробітної плати на «Турбоатомі» складає в середньому 40%, - Світлична

Середа, 24 січня 2018, 07:17
23 січня керівник області Юлія Світлична поспілкувалась з колективом ПАТ «Турбоатом» та провела нараду з керівництвом підприємства. Вона також привітала колектив промгіганту з 84-річчям підприємства.
Підвищення заробітної плати на «Турбоатомі» складає в середньому 40%, - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

«Розвитку промисловості на Харківщині ми приділяємо велику увагу. Минулого року моя вимога була щодо підвищення заробітної плати на «Турбоатомі» мінімум на 20%. Зараз можу констатувати той факт, що на підприємстві перевиконали свої обіцянки, й на сьогодні підвищення заробітної плати складає в середньому 40%. Я наполягаю на тому, щоб така тенденція була збережена в 2018 році, - сказала керівник області. - Будемо приїздити на підприємства, працювати з керівниками, щоб заробітна плата зростала, підвищувалися соціальні гарантії, а ми, зі свого боку, як обласна влада будемо підтримувати підприємства та завантажувати їх контрактами».

Голова ХОДА повідомила, що зростання промисловості на Харківщині в 2017 році склало 6% у цілому та 7% - у галузі машинобудування, зокрема.

На 2018 рік підприємство має масштабні плани: портфель замовлень сформовано повністю. Лише у ІІ півріччі 2017 року укладено низку контрактів на загальну суму понад 6 млрд грн. 65% замовлень - це внутрішній ринок України (укладено договір з НАЕК «Енергоатом» на постачання обладнання для АЕС України). На зовнішньому ринку планується розширяти співробітництво з Китаєм, Індією, країнами Південно-Східної Азії, Америки.

Раніше ми писали про те, що за 2017 рік обласній владі вдалося зберегти та завантажити такі важливі підприємства як «Турбоатом», завод ім. Малишева, ХТЗ. Відновив роботу сирний завод у Великому Бурлуку - зараз він відновлює потужності та вже переходить до випуску продукції. За рік у галузі створено 3600 нових робочих місць - така динаміка спостерігається вперше за останні 4 роки.

Нагадаємо, за словами Юлії Світличної, облдержадміністрація спільно з промисловцями системно робить все можливе для відновлення промислового комплексу області. «Цього року маємо стабільне збільшення промислового виробництва, і для машинобудування це + 8%. Фінансовий результат позитивний та складає понад 4 млрд грн, що в десять разів краще ніж у 2016 році», – наводить економічні показники губернаторка.

comments powered by HyperComments