Офіс JICA за підтримки Уряду Японії реалізуватиме на Харківщині проекти у сфері екології - Світлична

П'ятниця, 2 березня 2018, 14:38
2 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Постійним представником Офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Такаакі Кавано.
Офіс JICA за підтримки Уряду Японії реалізуватиме на Харківщині проекти у сфері екології - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Офіс JICA за підтримки Уряду Японії реалізував досить велику кількість масштабних проектів на території України. І мені приємно, що Харківська область має можливість брати участь у цьому процесі, - сказала Юлія Світлична. - Ми готові робити все, щоб зарекомендувати себе як надійного партнера, який відкритий для нових технологій і проектів. Мені приємно, що офіс JICA розглядає Харків і Харківську область для реалізації проектів у сфері екології. Ми довго чекали на прихід інвесторів з такими проектами. Нарешті цей час настав. Зі свого боку готові надати всю необхідну інформацію про екологічний стан області, а також про перспективи і можливості реалізації проектів в цій сфері».

Такаакі Кавано зазначив, що держава зацікавлена ​​в реалізації проектів в сфері екології в трьох регіонах України, в тому числі і Харківській області.

«Моя місія - провести дослідження з питань екології в трьох регіонах України - Київському, Дніпропетровському, Харківському. І на підставі результатів цих досліджень будемо вирішувати, яким чином далі вести співпрацю, будемо розмовляти з урядом і регіонами, - сказав Такаакі Кавано. - У JICA є кілька способів допомагати державам: допомога на розвиток, гранти та технічна підтримка. Саме за результатами досліджень стане зрозуміло, яку саме підтримку ми будемо надавати».

Раніше ми писали, що Юлія Світлична та Хюґ Мінґареллі домовилися про допомогу ЄС у створенні нового онкоцентру в Харкові.

Також "Справжня Варта" повідомляла, що харківський Хоспіс, який створений в 1999 році і надає догляд за невиліковними хворими, надає паліативне лікування, медико-соціальну допомогу хворим і їх родичам, а також психологічну реабілітацію близьких, отримає за підтримки Посольства Японії нові харчоблок, пральню, індивідуальний тепловий пункт, нові енергозберігаючі вікна та двері.

comments powered by HyperComments