Харківщина є лідером за динамікою зміни місця області в рейтингу активності формування ОТГ

П'ятниця, 13 квітня 2018, 17:08
Сьогодні в Харківській області створено 16 об’єднаних територіальних громад. Протягом 2018 року на території області заплановано утворити 15 ОТГ.
Харківщина є лідером за динамікою зміни місця області в рейтингу активності формування ОТГ

Про це мова йшла під час урядового селектору, який 13 квітня відбувався під головуванням Віце-прем’єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка. 

Відкриваючи нараду, він повідомив, що на даний час в Україні вже створено 728 ОТГ.

«Хтось очікує виборів весною, хтось готується до прийняття рішень ЦВК, але це 728 управлінських і менеджерських команд, які готові впроваджувати проекти», - наголосив Геннадій Зубко.

Як зазначив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер, наразі Перспективним планом формування територій громад області охоплено 98% території Харківщини.

Успіхи Харківської області в процесі формування об’єднаних громад відзначив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

«Ми оцінюємо ефективність команд, які працюють в областях, також за динамікою зміни місця області в рейтингу. Лідером є Харківська область, яка перейшла на вищі позиції у порівнянні з 2017 роком», - сказав В’ячеслав Негода.

У ході селектору Геннадій Зубко зазначив, що, за прогнозними розрахунками, місцеві бюджети за результатами 2018 року зростуть до 230 млрд грн. Так, протягом січня-березня 2018 р. до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 51,6 млрд грн. Приріст надходжень до відповідного періоду минулого року - 10 млрд гривень.

«Хотів би наголосити, що вперше 51 % державного бюджету є безпосередньо в локальних місцевих бюджетах. Це ті кошти, які повинні бути використані при впровадженні реальних проектів, що пов’язані з освітою, охороною здоров’я, соціальними і адміністративними послугами, а також дорожньою й іншою соціальною інфраструктурою», -  сказав Геннадій Зубко.

Раніше ми повідомляли, що Харківщина займає перше місце щодо спроможності територіальних громад. 

Також ми писали, що у 2015 у регіоні не було жодної ОТГ, у 2016 - тільки 4, то в 2017, саме завдяки прицільній роботі і навчанню представників нових ОТГ - отримали вже 12 великих самодостатніх і бюджетоспроможних громад.

comments powered by HyperComments