З Харкова до столиці за 3,5 години: перші потяги «Хюндай» до ЄВРО-2012 доставлять в Україну в лютому

Четвер, 22 грудня 2011, 21:24
Перші два потяги південнокорейської фірми «Хюндай» доставлять в Україну в лютому, після випробувань їх запустять у харківському напрямку.
З Харкова до столиці за 3,5 години: перші потяги «Хюндай» до ЄВРО-2012 доставлять в Україну в лютому

Ще чотири потяги доставлять в Україну на початку травня наступного року. Шість поїздів з логотипом ЄВРО-2012 з’єднають приймаючі міста чемпіонату – вони курсуватимуть уже з травня 2012-го. Ще чотири поїзди передадуть Україні після ЄВРО-2012.

У сучасних вагонах – зручні сидіння, широкі полиці для ручної поклажі, багажні полиці, телеекрани, сенсорні вхідні двері у вагони, є можливість доступу в Інтернет і т.д. Тут є також окремі туалети для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков, вартість квитків другого класу не перевищуватиме 220 грн.

Нові поїзди обслуговуватимуть у ремонтно-екіпірувальних депо Харкова і Києва, на яких завершується масштабна реконструкція. Управляти рухомим складом українські бригади будуть навчатися в Сеулі (Південна Корея).

Нагадаємо, що Україна підписала договір на купівлю 10 швидкісних електропоїздів виробництва південнокорейської фірми «Hyundai Rotem». Потяги курсуватимуть між приймаючими містами ЄВРО-2012 і з’єднають Київ зі Львовом, Харковом і Донецьком. Час маршруту Київ – Харків буде становити 3,5 години, зі столиці до Львова можна буде доїхати за 4,5 години, а до Донецька – за 5,5 годин.

comments powered by HyperComments