Перемога «Металіста» над «Рапідом»: Маркевич вгадав із заміною

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 18:25
Головний тренер харківського «Металіста» Мирон Маркевич відзначив після перемоги над віденським Рапідом, що прогнози збулися і матч у Харкові справді видався непростим для його команди.
футбол

«Я хотів би привітати колегу, головного тренера «Рапіда». Він дуже добре побудував гру, і нам було важко. Я дуже радий, що ми виграли, але питання про переможця матчу залишалося відкритим до кінця зустрічі», - сказав М.Маркевич на післяматчевій прес-конференції.

– Ви випустили на поле Едмара замість Бланко. Це рішення було сплановано заздалегідь, чи воно було спонтанним?

– У футболі нічого спонтанного немає. Я бачив, що щось треба міняти. А Едмар - гравець основи, і я радий, що вгадав із заміною.

– Напрошувався вихід Вілліана на заміну ще перед першим голом, кого ви хотіли замінити?

– Ви правильно підмітили. Я стояв і думав, кого краще випустити, Вілліана чи Едмара. Зробив свій вибір на користь Едмара, все-таки він давно грає в команді і є одним з її лідерів.

– Як здоров`я у Дишленковича?

– Я гадаю, із «Шахтарем» він уже буде в запасі.

Гравцям «Металіста» знадобилося вислухати зауваження Мирона Маркевича в перерві, перш ніж вони взяли під контроль матч проти віденського «Рапіда» на рідному стадіоні. У підсумку голи Едмара і Клейтона Шавьера принесли харків'янам перемогу і перше місце в групі.

Металіст – Рапід 2:0
Голи: Едмар, 66, Шав'єр, 80
Металіст: Горяїнов, Вильягра, Торсильери, Фініньо, Гуйє, Шав'єр, Соса (Марлос, 83), Торрес, Бланко (Едмар, 61), Тайсон, Кристальдо (Вілліан, 74)
Рапід: Кенигсхофер, Зоннляйтнер, Катцер, Жерсон, Хайккинен, Хофманн (Кулович, 87), Їлдіз, Прагер, Триммель, Бургшталлер, Алар (Грозурек, 76)
Видалення: Бургшталлер, 90+3

Характерна особливість нинішнього «Металіста» – зазвичай він дуже швидко «вкочується» в гру. Ось і зараз харків'яни відразу ж запропонували опонентам досить високий темп. Розганяв атаки господарів переважно Тайсон, чий сольний прохід вже на п'ятій хвилині ледь не завершився голом. Бразильський вінгер проскочив декількох захисників і пробив, проте воротар відбив м'яч, а підоспілий на добивання Кристальдо вразити ціль не зумів.

Тим не менш, вінці під натиском жовто-синіх не знітилися. Гості дуже компактно оборонялися і при разі сміливо виходили вперед. При втраті м'яча вони вміло перебудовувалися, не дозволяючи суперникам організувати чисельну більшість або хоча б рівність в атаці. До того ж «Рапід» гостро діяв при «стандартах», створивши до перерви два забійних моменти після навісів зі штрафних. Обидва рази набігаючі гравці дезорієнтували Олександра Горяїнова, і в другому випадку тільки штанга врятувала голкіпера «Металіста».

Втім, не тільки стандартні положення створювали проблеми підопічним Маркевича. Загальновизнані аутсайдери групи організували ще ряд найнебезпечніших епізодів, і в якийсь момент здалося, що харків'яни просто збентежені тим, що відбувається. Перевернути хід гри спробував невтомний Тайсон. Взагалі до перерви в атакуючих діях «Металіста» явно проглядався крен на лівий фланг, де також активно грав Фініньо.

Треба відзначити, що явно не пішла гра у капітана слобожан Хосе Ернесто Соси, з чим, очевидно, і були пов'язані проблеми з ідеями в атаці. До речі, саме аргентинець упустив перший вірний момент після перерви, коли пробив вище воріт метрів з десяти. Зате на 66-й хвилині він сповна реабілітувався, навісивши зі штрафного точно на голову вийшовшого на заміну Едмара, який блискучим ударом відкрив рахунок.

Після гола господарі помітно розслабились, що не забарилося позначитися на характер матчу. «Металіст» добре комбінував на флангах, постійно змінюючи акценти атак. У ці хвилини чудово проявив себе Едмар. Він не просто забив архіважливий гол, але і прекрасно відкривався в центрі поля, постійно пропонуючи себе як адресата для передач партнерів. Не обійшовся без його участі і другий гол, хоча в завершальній стадії все зробили Тайсон, Вілліан і Клейтон Шав'єр. Перший м'яко навісив, а другий в торкання переадресував на третього, який в падінні головою відправив м'яч за призначенням.

Після цього залишилися лише формальності у вигляді оформлення лідерства в групі на пару з леверкузенським «Байєром». Тим більше, що гостям довелося догравати поєдинок у меншості після вилучення Гвідо Бургшталлера.

comments powered by HyperComments