Ярославський залишив посаду Президента ФК «Металіст»

Юрій Ларін  |  Понеділок, 24 грудня 2012, 14:08
Харківський бізнесмен Олександр Ярославський склав із себе повноваження Президента ФК «Металіст». Як повідомляє офіційний сайт ФК «Металіст», сьогодні, 24 грудня, О.Ярославський передав зобов'язання з фінансування клубу іншому інвестору.
Ярославський залишив посаду Президента ФК «Металіст»

У своєму зверненні до вболівальників бізнесмен підкреслив, що за останні сім років, які він був Президентом ФК «Металіст», у розвиток клубу було інвестовано понад 570 млн доларів. О.Ярославський наголосив, що саме ці інвестиції дозволили вивести «Металіст» у лідери українського та європейського футболу.

«Ми стартували з 173-го місця в клубному рейтингу УЄФА, а зараз стабільно входимо в число 30 кращих клубів Європи. За останні 6 сезонів наша команда 6 разів завойовувала бронзові медалі українського чемпіонату. З 2007 р. «Металіст» виступає в єврокубках. Крім того, клуб тепер має базу такого рівня, який, на думку футбольних експертів, можна порівняти з інфраструктурою «Барселони» або «Баварії». І Харкову більше не треба віддавати свої юні футбольні таланти в інші клуби - тисячі хлопців мають можливість займатися в академії «Металіста». На домашніх матчах команду підтримують повні трибуни. А завдяки Євро-2012 харківські вболівальники змогли побачити в рідному місті гру найсильніших збірних Європи і найяскравіших футбольних зірок - таких, як Роналду», - відзначив у зверненні О.Ярославський.

Бізнесмен підкреслив, що харківська влада, висловлюючи претензії на стадіон та чинячи психологічний тиск, змусила його покинути посаду Президента ФК «Металіст».

«Але є єдина (вона ж головна) причина, з якої я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей», - зазначив О.Ярославський.

Утім, бізнесмен наголосив, що джерело фінансування клубу залишається.

«Я дякую всім, кому дорогий «Металіст», за спільну роботу і підтримку. Залишаючи клуб, я не перестаю бути його відданим вболівальником і патріотом Харкова», - резюмував О.Ярославський.

Довідка. 19 грудня депутати Харківської міськради звернулися до голови Харківської облради Сергія Чернова з проханням передати в комунальну власність Харкова спортивний комплекс «Металіст». У зверненні зазначається, що в 2007 р. міськрада передала обласній раді повноваження з управління майном стадіону. Тоді ж об`єкт почали реконструювати до Євро-2012. Харківський міський голова Г.Кернес вважає, що таке рішення не вплине на можливість футбольного клубу «Металіст» грати на стадіоні.

Г.Кернес у коментарях ЗМІ наголосив, що ОСК «Металіст» використовується неефективно і прибутки від його експлуатації отримує тільки приватний інвестор, а не міський бюджет.

comments powered by HyperComments