В обласний адміністрації запевняють, що інфраструктура Харкова готова до Євробаскету-2015

Андрій Іванов  |  Понеділок, 4 лютого 2013, 02:09
Інфраструктура Харкова готова до проведення чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році. Як повідомили у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це заявив начальник управління містобудування та архітектури ОДА Михайло Рабинович.
В обласний адміністрації запевняють, що інфраструктура Харкова готова до Євробаскету-2015

Він наголосив, що Євро-2012 дозволило Харкову отримати необхідну інфраструктуру та досвід проведення змагань такого рівня.

«У Харкові створена інфраструктура. Тому була подана заявка на те, щоб стати приймаючим містом під час проведення чемпіонату з баскетболу. Найближчим часом питання має бути вирішене. Якщо воно вирішиться позитивно, є необхідність будівництва в Харкові баскетбольної арени мінімум на 6 тисяч глядачів. Ця робота сьогодні вже ведеться. Аналізуються майданчики, вибираються проектні напрямки для того, щоб у разі позитивного вирішення цього питання на рівні уряду буквально з весни можна було починати будувати. У квітні 2015 року арена має бути готова», - сказав М.Рабинович.

Довідка. Чемпіонат Європи з баскетболу 2015 - 39-й Чемпіонат Європи з баскетболу. Буде проведений у шести містах України в 2015 році. Рішення було прийнято Центральною радою ФІБА-Європа 18 грудня 2011 року. За результатами чемпіонату Європа 2015 року пройде також перший етап відбору на літні Олімпійські ігри - 2016 у Ріо-де-Жанейро.

У боротьбі за право проведення Євробаскету-2015 було подано 2 офіційні заявки: українська (Київ, Донецьк, Харків, Львів, а також Одеса і Дніпропетровськ) і спільна заявка Франції (Париж, Страсбург, а також Ліон або Дюнкерк), Німеччини (Берлін, а також Кельн або Дюссельдорф), Італії (Мілан) і Хорватії (Загреб), пізніше до них приєдналася Великобританія.

14 грудня 2011 року ці країни (крім Великобританії) зняли свою заявки. Таке рішення президенти федерацій баскетболу чотирьох країн мотивували недовірою до процесу вибору і сумнівом у професіоналізмі ФІБА Європа.

18 грудня 2011 року в Мюнхені було оголошено, що турнір відбудеться в Україні. Гасло української заявки: «Ми готові!» (англ. «We are ready!») вказує на досвід країни, який був отриманий при підготовці до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

 

comments powered by HyperComments