Влітку в Харкові пройде Чемпіонат Європи з фітнесу та бодібілдингу

Андрій Іванов  |  Вівторок, 5 лютого 2013, 23:00
Про це повідомив журналістам заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов. За його словами, президент Всесвітньої федерації фітнесу і бодібілдингу Едмундас Даубарас особисто приїхав у Харків та запропонував тут провести європейський турнір.
Влітку в Харкові пройде Чемпіонат Європи з фітнесу та бодібілдингу

«Для Харкова, який поставив собі завдання стати столицею спорту в Україні, це дуже цікавий захід. Для нас це приємна несподіванка, бо планів таких на цей рік у нас не було. Зазначу, що ці види спорту досить популярні в Харкові, тому що на обласних та всеукраїнських змаганнях у нас, як правило, дуже багато глядачів», - сказав О.Попов.

Заступник мера зазначив, що у чемпіонаті Європи візьмуть участь усього до 300 спортсменів, а харківські атлети взагалі матимуть змогу без обмежень брати участь у відбірковому турі.

О.Попов повідомив, що, найімовірніше, турнір пройде 1 червня в ККЗ «Україна». Спортсмени будуть змагатися в 50 категоріях та вікових групах в багатоборстві, модельному фітнесі, фітнес-аеробіці, класичному бодібілдингу, турнірі серед інвалідів, серед дітей тощо. Відбірковий тур та фінал пройдуть в один день - 1 червня.

У свою чергу Е.Даубарас наголосив, що такого рівня змагань з фітнесу та бодібілдингу в Україні ще не було. Він підкреслив, що Харків як місце проведення змагань був вибраний не випадково. «Харків'яни дуже активізувалися за останні три роки на тлі інших міст і навіть країн. І заслуга в цьому, власне, самих харківських спортсменів. Я третій день перебуваю в Харкові й повністю впевнений, що ми не помилилися з вибором», - сказав він.

 За словами Е.Даубараса, зараз обговорюється можливість трансляції змагань на каналі «Євроспорт».

Після закінчення чемпіонату у Харкові також пройдуть семінари для тренерів з фітнесу, бодібілдингу, аеробіки. Їх слухачі у випадку успішної здачі іспитів отримають посвідчення тренера міжнародного зразка.

comments powered by HyperComments