Глевкий старт WU-17: Україна поступилася Нідерландам

Дмитро Майстренко.  |  Субота, 3 серпня 2013, 14:13
У стартовому поєдинку кваліфікаційного раунду Чемпіонату Європи серед жіночих команд віком до 17 років українські дівчата програли голландським суперницям із рахунком 4:1.
Глевкий старт WU-17:  Україна поступилася Нідерландам

Гості із Нідерландів, що номінально у цьому матчі були господарями, відкрили рахунок вже на третій хвилині матчу. Українська голкіпер Катерина Діхтяр  не зуміла впоратися з подачею від кутового прапорця Віти Ван Дер Лінден і, не втримала м’яч у руках, який поскакав у ворота. Після такого швидкого пропущеного голу і стартового хвилювання українським футболісткам не вдавалося грати у свою гру і володіти м’ячем. Натомість, голландські гравчині почувалися справжніми господарями поля. Вони більше володіли м’ячем і впевнено контролювали гру.

Така перевага до перерви втілилася у ще два результативні постріли. Подвоїти рахунок господарям-гостям вдалося після чудової комбінації через центральну зону, яку завершила Сюзанна Адміраал . А довести рахунок до розгромного голландкам пощастило після дальнього пострілу Лізи Ван Гурп. М’яч перелетів через воротаря і залетів під поперечку. Українським футболісткам за перший тайм не вдалося створити у першому таймі жодного справді небезпечного моменту біля воріт суперниць.

На другий тайм збірна Україна вийшла вже зовсім іншою командою. Дівчата у жовтій формі від перших хвилин заволоділи м’ячем і перевели гру на половину збірної Нідерландів. І на самісінькому початку гри їм вдалося відквитати один м’яч. Українська захисниця Тетяна Левицька ударом зі штрафного по центру  метрів із 35-ти відправила шкіряний снаряд над голкіпером. Після цього в українських дівчат були ще моменти. Так півзахисниця не зуміла обробити м’яч і вийти сам-на-сам із голкіпером. А після подачі від кутового прапорця у боротьбі наші дівчата влучили у поперечку.

Під завісу матчу українські дівчата відчутно стомилися, що дозволило голландкам відсунути гру від власних воріт. І вже моменти почали виникати біля воріт української збірної. Спочатку голландським нападницями не вистачало точності у завершальних ударах. Потім на заваді стала наш воротар, яку зуміла переправити удар на кутовий після виходу сам-на-сам. Але на останній хвилині основного часу номінальні господарі таки забили ще один м’яч. Сіппі Фолкерстма пробила головою у верхній кут і Катерина Діхтяр не зуміла впоратися із м’ячем, що летів над нею, і, зупинивши останнього завдяки стійці, за інерцією з м’ячем у руках заступила за лінію воріт.

Голландські футболістки були і краще фізично підготовлені, і технічніші за наших дівчат. Також їм краще вдалося втілити тактичний задум тренера на гру. Це дозволило їм здобути перемогу в першому матчі. З цим їх і вітаємо. Українські дівчата показали свій характер і не опустили руки навіть після трьох пропущених м’ячів. А щоб були трохи вдачливіші в атаці то й могли б розраховувати й на нічию.

Наступний матч збірна України зіграє 4 серпня проти збірної Фінляндії.  А Нідерланди поміряються силами із однолітками із Словаччини.

Також 2 серпня, окрім матчу Нідерланди-Україна, відбувся матч Фінляндії та Словаччини, у якому було зафіксовано результативну нічию 2:2.


comments powered by HyperComments