Мирон Маркевич: У мене ще є чотирирічний контракт з «Металістом»

Понеділок, 12 серпня 2013, 13:01
Склавши перший серйозний іспит в цьому сезоні, харківський «Металіст» продовжує виступ в Лізі чемпіонів. Тепер «жовто-синих» чекатиме випробування німецьким «Шальке-04». Втім, як неодноразово наголошував Мирон Маркевич, пріоритетом для його команди була і залишається національна першість.
Мирон Маркевич: У мене ще є чотирирічний контракт з «Металістом»

Оскільки інтерв’ю записувалось ще до жеребкування в Ньоні, ми вирішили сконцентруватися на тих проблемах, що існують всередині нашої улюбленої команди. Як завжди небагатослівний, розсудливий та дипломатичний Мирон Богданович у притаманному стилі відповів на запитання сайта «Главное».

- Почався чемпіонат. «Металіст» непогано стартував. Які проблеми вас наразі найбільш хвилюють?

- Найбільш мене зараз хвилює не зіграність складу. Ми ввели до складу нових футболістів. Вони дуже досвідчені гравці, і я гадаю, що вони скоро, як кажуть, зрозуміють, що ми від них хочемо.

- Як виглядають новачки? Чи очікується підсилення команди перед  Лігою Чемпіонів?

- Ми працюємо над тим. Можливо, що найближчим часом нових футболістів ще підпишемо.

- Чи посилиться позиція нападника?

- Зараз Джонатан Кристальдо дуже непогано виглядає, є Девіч. Будемо надіятися на них.

- Ми знаємо, що ви не читаєте інтернет, та радите футболістам також його не читати, але ж у ЗМІ згадувалось, що«Металіст» цікавився такими гравцями як Артем Дзюба із «Спартака», Робіньо з «Мілана», Феліпо Мело з «Ювентуса» тощо. Що тут правда?

- Перший раз чую ці прізвища у контексті підписання їх нашим клубом.

- Можливо, згадаєте гравців, якими цікавилися, але не змогли домовитися?

- Звичайно, такі гравці були. Хтось не захотів їхати, а хтось згодився. Я гадаю, такі проблеми переслідують будь-які футбольні клуби.

- Скільки взагалі коштів було виділено на трансфери? Достатньо для проведення літньої трансферної кампанії?

- Цифра досить серйозна, але й ми дуже серйозно дивимося за гравцями. Можна швидко потратити гроші та придбати будь-якого гравця, але знайти якісного – це вже дуже складно. Головне, щоб від таких трансферів був толк.

- Багато писалось, що ви хотіли би бачити в команді таких українських гравців як Євген Коноплянка, Олег Голодюк, Це правда? Чому не купуєте українців?

- Дійсно, по Голодюку ми вели переговори, але щось, на жаль, не склалося. Нам би хотілося, щоб у нашій команді грали найкращі українські гравці, але з різних причин це неможливо.

- Чи можливо повернення в команду, скажімо, Дениса Олійника?

- Поки що про це зарано говорити. У нього ще рік контракту з «Дніпром», і зараз немає сенсу вести перемови з цього поводу.

- На кого ще з українців ви поклали око? Бо, скажімо, приклад Краснопьорова показує, що можна усилювати команду і за рахунок українців.

- Підписали нещодавно Ксьонза. В першу чергу ми дивимося на потенціал українських гравців, які можуть допомогти «Металісту». На жаль, таких гравців не так і багато.

- Як оціните роботу дитячої академії клубу, чи є вже вихованці, які можуть поповнити основний склад?

- Що стосується дитячої академії нашого клубу, то потрібно набратися терпіння. Починаючи з футболістів 1998, 1999, 2000 року народження і далі – там вже є ряд хороших хлопців. Вже є у них потенціал. Але потрібен час, тому що вони замолоді.

- Раніше розпускали чутки, що Мирон Маркевич збирається залишити команду. Розставте всі крапки над «і» в цьому питанні.

- У мене ще є чотирирічний контракт з «Металістом». Як воно буде далі – час покаже. Я продовжую працювати. Мені комфортно у клубі і з новим керівництвом, і з тренерським штабом, командою та академією. Ми живемо дружною сім’єю. Немає в мене проблем. Головне, щоб команда добре грала.

- Хтось навмисно намагається внести дисбаланс до команди?

- Можливо й таке, але за тридцять років робити тренером я до цього звик, і не звертаю увагу.

- Які завдання поставлено перед командою цього сезону? Чого вимагає новий президент клубу Сергій Курченко?

- Завжди ставимо перед собою високі цілі. Головне, щоб гра подобалася глядачам – це основне, і я завжди про це говорю. Якщо до нас приходить багато глядачів, значить, ми для цього щось робимо. Що стосується результату – будемо старатися зіграти ще краще.

- Фініньо покинув клуб улітку, Торсільєрі у аренді… Яка доля Олега Шелаєва?

- Шелаєв з нами, тренується – у нього рік контракту. Фініньо, нажаль, травмувався серйозно та після розмови ми вирішили його відпустити. Але, я дуже йому вдячний, він був одним з ведучих гравців нашого клубу, але, на жаль, його підвели травми.

- Вболівальника цікавить питання, коли вже зможемо побачити на полі Клейтона Хав’єра?

- Я гадаю, що не раніше, ніж за декілька тижнів ми зможемо його побачити.

- Улітку у вас народився онук. Встигли його побачити? Хотіли б, щоб він став футболістом?

- Так, звичайно, я дуже радий. Ми вже встигли його охрестити. Хотілося б, щоб він став футболістом.

- У ЗМІ пишуть з ваших слів - «Поле приготував», що це значить?

- Зараз закінчуємо будування штучного поля у Винниках у нашій футбольній школі, й, напевно, там він і буде тренуватися. Я спробую потренувати його, якщо він захоче займатися футболом.

- На останок, розкажіть як ви відпочивали під час відпустки, що читали, чи дивились якесь цікаве кіно?

- У мене релакс один – я дуже люблю порухатись, побігати та у футбол пограти. Звісно, й рибалка. Ось це і є мій відпочинок.

- Покращили рекорди?

- Дуже велика риба не попадається. Для мене під час рибалки головне процес.

Розмовляв Володимир ЧИСТИЛІН 

comments powered by HyperComments