Прем'єр-ліга. 9 тур. Шахтар - Волинь 6:2. Нелогічний розгром у Львові

Субота, 18 жовтня 2014, 11:01
У це важко повірити, але Шахтар у Прем'єр-лізі не вигравав більше місяця. Востаннє, 13 вересня, донеччани здолали на виїзді Чорноморець. Після цього були дві поразки - від Зорі та Динамо, а згодом ще і пауза у чемпіонаті, пов'язана з матчами збірних команд. Першість відновлювалася 17 жовтня, і Шахтар будь-що прагнув реабілітуватися за останні провали, а також створити собі хороший настрій перед гостьовим поєдинком Ліги Чемпіонів проти БАТЕ. Передає «Українська правда».
Прем'єр-ліга. 9 тур. Шахтар - Волинь 6:2. Нелогічний розгром у Львові

 

І зробити "гірники" це мали без двох своїх українських лідерів. Шевчук був дискваліфікований за червону картку у зустрічі з Динамо, а Степаненко безпосередньо у день матчу був відсторонений на три гри за нецензурні вигуки на адресу арбітра у тому ж таки Києві. Волинь же не могла розраховувати відразу на трьох виконавців. Травмованими є Парцванія та Бабатунде, а Бабенко відбуває дискваліфікацію.

Такі кадрові втрати змусили Луческу виставляти у складі Чигринського, котрий у нинішньому сезоні за основу зіграв лише у кубковому протистоянні з ФК Полтава. Та й у минулому він лише тричі з'являвся у зустрічах УПЛ. Окрім того, Містер випустив у стартовому складі Дентіньо, а на вістрі атаки діяли Адріано та Гладкий. При цьому залишив він у запасі Тайсона, Косту та Тейшейру.

Не встигли гравці увійти у гру, як Шахтар відкрив рахунок. Дентіньо вправно переправив у сітку воріт простріл Ілсіньо. Надалі Дентіньо десь розчинився на полі, тому в середині другого тайму його Луческу замінив. Також можна зазначити, що не кращу гру показав Чигринський. Кілька разів Дмитро провалювався у своїй зоні. А Гладкого тренер "гірників" взагалі замінив у перерві. Олександр нічого не показав, тільки потрапляв в оффсайди.

Шахтар, після забитого м'яча, спокійно володів ініціативою, проте отримав шалений гол у власні ворота. Це Бікфалві наважився на удар зі штрафного - рикошет у допомогу, і П'ятов нічого не зміг зробити. Однак донеччани повернули лідерство ще до перерви. Адріано добре поставив корпус після свічки у штрафному майданчику, після чого малопомітним дотиком відправив м'яч у ворота.

Другий тайм також розпочався зі взяття воріт. Цього не побачив Віталій Кварцяний, який затримався у підтрибунних приміщеннях. І виглядав він дещо шоковано, коли побачив 3:1 на табло. До честі Волині, команда не здалася. Благо, провали у захисті у "помаранчево-чорних" виникали досить часто.

Селін після прострілу Бікфалві повернув інтригу у матч. І не просто повернув, а лучани були близькі до того, щоб зрівняти рахунок. Той же Ерік спочатку після навісу Кобахідзе влучив у поперечину, а потім поскупився, коли пробив у П'ятова. А віддай Бікфалві на вільного Кобахідзе, то грузин навряд чи б промахнувся з десяти метрів.

Пішли гойдалки, і тут стало зрозуміло - хто заб'є, той і виграє. Або ж Волинь просто відійшла б у захист, тримаючи нічийний рахунок. Команди відповідали атакою на атаку. Здавалося, що  "хрестоносці" от-от дотиснуть Шахтар, який відверто втомлено виглядав. Та все ж вони пропустили контратаку, яку після пасу Адріано завершив Тейшейра. Ну а далі Волинь посипалася й отримала ще два м'ячі... Нелогічний розгром у Львові, абсолютно нелогічний...

 

comments powered by HyperComments