ХАРКІВСЬКИЙ "МЕТАЛІСТ" ОБІГРАВ ЛУГАНСЬКУ "ЗОРЮ": 4:2

Понеділок, 1 грудня 2014, 14:09
Велика кількість снігу в останній день осені не завадила форварду «Металіста» Жажі Коельо принести харків'янам перемогу 4:2 над луганською «Зорею». Повідомляє сайт «Слобідський край».
ХАРКІВСЬКИЙ "МЕТАЛІСТ" ОБІГРАВ ЛУГАНСЬКУ "ЗОРЮ": 4:2

Сніговий циклон, що накрив Україну, явно не став у нагоді яскравому футболу, але приніс свій шарм у матчі 14-го туру Прем'єр-ліги. При цьому якщо футболістам не вдалося показати технічну гру, то великою кількістю забитих м'ячів вони змогли порадувати вболівальників  сповна. Найбільш динамічно поєдинок розвивався в Харкові, де про свої колишні подвиги несподівано згадав бразилець Жажа.

В цьому турі «Металіст» приймав удома луганську «Зорю». Незважаючи на те, що це була остання домашня гра «жовто-синіх» в цьому році, на трибунах зібралося не більше трьох тисяч уболівальників. По-справжньому зимова погода та ряд інших причин завадили любителям футболу прийти і подивитися матч наживо. Але для тих, хто все-таки зважився підтримати команду, «Металіст» подарував справжнє свято.

Перші 30 хвилин матчу нічим примітним не виділялися. Суперники обмінялися парою ударів по воротах, але темп не форсували. Єдиний більш-менш небезпечний момент господарі поля створили на 16-й хвилині. Василь Кобін пробив зі штрафного у ближній кут, але голкіпер «Зорі» відбив м'яч.

До кінця другої третини тайму «Металісту» вдалося заволодіти ініціативою, і гравці стали частіше навідуватися в штрафну суперника. Ось тільки перетворити кількість в якість довгий час їм не вдавалося. У свою чергу, гості змогли вичавити максимум з  ледь не єдиного моменту в першому таймі. На 37-й хвилині Андрій Пилявський випередив захисників «Металіста» та головою замкнув навіс від Руслана Малиновського -  0:1.

Але радість гостей була недовгою - через дві хвилини арбітр матчу призначив пенальті у їхні ворота. Микита Каменюка збив у штрафному Вільягру, за що отримав гірчичник, а суперник  - право на одинадцятиметровий. До точки підійшов Жажа і на 40-й хвилині відновив паритет у матчі - 1:1. Як виявилося, це був лише початок гольової феєрії бразильця.

На 44-й хвилині «Металіст» міг виходити вперед, але після удару Павла Ребенка під поперечину ворота «Зорі» врятував голкіпер.

Ледве гра поновилася після перерви, як Жажа виконав справжній шедевр. На 49-й хвилині, після навісу Павла Ребенка в штрафну, бразилець у споконвічній для своїх співвітчизників манері з льоту в падінні відправив м'яч у ворота гостей - 2:1.

Незабаром наставник «Металіста» Ігор Рахаєв зробив заміну, якою вгадав як ніколи. На поле вийшов Сергій Болбат та в першому ж моменті відзначився забитим м'ячем. На 66-й хвилині співавтором гола став Жажа, який віддав точний пас на свого партнера по команді, і Сергій Болбат в один дотик відправив м'яч повз голкіпера - 3:1.

Після третього м'яча гра у «Зорі» зовсім розклеїлася, і разом з тим абсолютно нелогічним вийшов гол, пропущений «Металістом». На 84-й хвилині Марко Торсігльєрі при спробі вибити м'яч зі своєї штрафної влучив у Івана Петрякова, після чого "сфера" рикошетом полетіла в сітку воріт. Голкіпер «Металіста» Володимир Дишленкович, який відверто помилився позиційно, вийшовши далеко з воріт, виручити команду в даній ситуації вже не міг. 3:2 -  і «Зоря» знову внесла інтригу в матч.

Ось тільки на більше гостей не вистачило. «Металіст» тут же пішов вперед і після кількох невдалих спроб знову вразив ворота луганського клубу. І знову на вістрі атаки опинився Жажа, відзначившись хет-триком. На другій, доданій до основного часу, хвилині голкіпер «Зорі» пішов у штрафну харків'ян, щоб допомогти команді реалізувати стандарт. Ось тільки його виконання вийшло вкрай неточним. «Металіст» перехопив м'яч, і в кінцевому підсумку Жажа метрів із сорока відправив його у порожні ворота --  4:2. З цим рахунком команди і застав фінальний свисток.

 

Здобувши перемогу, «Металіст» з 19-ма очками в активі розташувався на шостій сходинці турнірної таблиці Прем'єр-ліги. Випереджають харків'ян «Волинь», «Олімпік», а також трійка лідерів - «Динамо», «Шахтар» і «Дніпро».

За графіком це був останній тур цього року, але за фактом команди зіграють ще по одному матчу - перенесений десятий тур чемпіонату. 7 грудня «Металіст» у Луцьку прийматиме місцева «Волинь».

 

comments powered by HyperComments