Девід Кемерон: Британія винесе питання про корупцію у ФІФА на обговорення G7

Субота, 6 червня 2015, 19:37
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон воноситиме питання щодо корупції в Міжнародній федерації футбольних асоціацій на обговорення учасників під час дводенного саміту "великої сімки".
Девід Кемерон: Британія винесе питання про корупцію у ФІФА на обговорення G7
Саміт проходитиме 7 і 8 червня в замку Ельмау поблизу баварського міста Гарміш-Партенкірхен. Кемерон вважає, що викриття стосовно фінансових махінацій в ФІФА мають стати приводом для початку міжнародної кампанії по боротьбі з корупцією, повідомляє Німецька хвиля
 
 
"В останні два тижні ми дізналися нещадну правду про ФІФА. Керівному футбольному органу пред'явлені шокуючі звинувачення, які дають підстави припускати, що він повністю загруз у корупції", - цитує Кемерона інтернет-сайт газети The Guardian у суботу, 6 червня. 
 
Глава британського уряду поскаржився, що існує "табу", внаслідок якого прийнято обходити мовчанням проблеми продажності громадських і політичних діячів і організацій. "На міжнародних самітах лідери обговорюють питання виділення допомоги, економічного зростання та забезпечення безпеки", - наводить The Guardian витяги з промови прем'єра, з якою той планує виступити на відкритті G7.
 
"Однак ми недостатньо говоримо про корупцію. Необхідно змінити це", - підкреслив він. "Корупція - це ракова пухлина, яка є основою багатьох проблем, з якими ми стикаємося по всьому світу. Вона не просто загрожує нашому добробуту, вона підриває нашу безпеку", - резюмує Кемерон.
comments powered by HyperComments