Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Іспанія 0:1. Париж почекає

Вівторок, 13 жовтня 2015, 11:46
Збірна України свої амбіції поїхати на ЧЄ-2016 до Франції буде доводити у раунді плей-офф. У поєдинку проти Іспанії, який команді Михайла Фоменка потрібно було вигравати, щоб пройти напряму як найкраща третя збірна, українська команда показала досить непоганий футбол, проте без забитих м'ячів.
Євро-2016. Відбірковий етап. Україна - Іспанія 0:1. Париж почекає

Для іспанців ця гра турнірного значення не мала, тому тренерський штаб, враховуючи серйозні кадрові проблеми, дав можливість себе проявити найближчому резерву. І вже на четвертій хвилині українці скористалися незіграністю суперників, однак Ротань з класної позиції після прострілу Кравця не влучив.

Українці розпочали дуже потужно, постійно граючи вперед, намагаючись високо зустрічати суперника через пресинг. Проте, іспанцям вдавалося стримувати атаки нашої збірної, а моментами і самим гостро вистрілювати.

На 15-й в України було два моменти для взяття воріт, однак команді Фоменка тут не вистачило ні удачі, ні реалізації. Вихід сам на сам Кравця і потужний удар Ротаня парирував Де Хеа, який сьогодні зробив дуже багато роботи для того, щоб ворота іспанської збірної залишилися сухими.

А от у іспанців з реалізацією все трохи краще, і на 21-й хвилині гри вони рахунок відкрили. В штрафному помилку захисників використав Гаспар, який на випередження зіграв після подачі з флангу, і пробив головою П'ятова.

Буквально за хвилину здавалося, що шанси України в цій грі остаточно будуть знищені, однак Фабрегасу не вдалося переграти українського воротаря з одинадцяти метрів.

Після пропущеного м'яча українці почали грати трохи з думками про свої ворота, і це дозволило іспанцям заволодіти м'ячем в центрі поля. При цьому, суперник давав нашій команді розбігтися флангами, і здавалося, що для команди Фоменка ще не все втрачено.

В другій половині матчу малюнок гри особливо не змінився. Українці бігли вперед, Коноплянка, Ярмоленко, Кравець, Гармаш та Ротань постійно намагалися загострювати, однак м'яч відмовлявся йти у ворота іспанської збірної. При цьому, самі іспанці вдруге змогли забити на 56-й хвилині, однак суддя скасував взяття воріт через фол в атаці.

Синьо-жовті до самого завершення гри шукали свого щастя попереду, проте, ні вихід Селезньова, ні підсилення півзахисту дебютантом Зінченком не принесло хоча б одного забитого м'яча, який би реально відображав картину гри, яку продемонстрували команди, проте не мав би ніякого впливу на турнірне становище в таблиці третіх команд.

У підсумку, Україна програла, і найкраще третє місце отримала збірна Угорщини. Михайлу Фоменку ж і його підопічним тепер доведеться готуватися до плей-офф, який історично нашій команді не дається.

При цьому, першу гру пропустять Кучер і Степаненко, які отримали жовті картки в грі з Іспанією. Тому, завдання по виходу на ЧЄ залишається актуальним, а як з ним впорається команда - відкритим питанням.

 

 

comments powered by HyperComments