Завдяки харків'янам на Олімпіаду потрапила збірна Єгипту

Неділя, 31 липня 2016, 09:33
Відсутність інфраструктури та можливості достойного заробітку спонукає спортсменів та їх наставників шукати кращої долі закордоном, але область вже активно намагається здолати ці недоліки.
Завдяки харків'янам на Олімпіаду потрапила збірна Єгипту

Про це розповів під час інтерв’ю директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко.

«Наш тренер Віктор Галазюк — тренер чемпіонки світу зі стрільби з блочного лука Олени Борисенко — проводив навчально-тренувальні збори в Єгипті. Фахівці єгипетської збірної звернули увагу на нашого тренера, запросили його до себе, він став паралельно їх консультувати. З огляду на те, в яких умовах вони тренуються в Харкові, і які їм запропонував Єгипет, він був змушений переїхати туди. І вперше команда Єгипту виграла першість африканського континенту, і тепер збірна Єгипту їде на Олімпіаду. У цьому — велика заслуга нашого, харківського, тренера», — повідомив він, зауваживши, що область зараз активно працює на створення умов для досвідчених наставників, щоб їм не хотілося їхати світ за очі. Це пов’язано і з іншим напрямком: підсиленням власної спортивної школи.

Наразі на Олімпіаду поїхали 25 спортсменів, які народилися, тренувалися та досягли результатів на Харківщині (з 29, які представляють у Ріо-де-Жанейро область). Це найліпший показник в Україні, наголосив директор Департаменту. «Що таке консолідований залік? Це подвійний залік області. Якщо коректно сказати про своїх колег, то за деякий час до Олімпіади, розуміючи, що той чи інший спортсмен області не має можливості отримати олімпійську ліцензію, вони роблять певні фінансові пропозиції, переманюють з іншої області. Ми зробили ставку на інше. Ми приділяємо належну увагу дитячому та юнацькому спорту, думаючи про майбутнє. Ми закладаємо той фундамент, на базі якого через якийсь час наші харківські спортсмени будуть показувати результати. При наявності спортивних баз і хороших тренерських кадрів ми можемо досягти багато чого», — розповів Віталій Кириленко.

Повне інтерв'ю з директором Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталієм Кириленко читайте в понеділок, 1 серпня, в авторській рубриці шеф-редактора Медіагрупи «Дозоры» («Восточный Дозор», «Южный Курьер», «Справжня Варта» etc.) Ростислава Касьяненка - «Справжня Розмова». У попередніх «Справжніх Розмовах» начальник Облавтодору Євген Зражевець розказав про про те, як став шляховиком, про розвал своєї служби командою Добкіна, патріотизм в бізнесі, харківський БАМ і відносини з Райніним, ДАІ, кар'єри та вбивць автодоріг, Дорожний фонд та співфінансування доріг, а начальник ГУ ДФС Харківської області Микола Рибаков — про те, скільки збирає податків, одеській менталітет, дітей та дружину, детінізацію зарплат, оподаткуванням аграріїв, охоронний та IT-бізнес та сервісну службу «з людським обличчям».

comments powered by HyperComments