Паралімпіада-2016: є перші нагороди України

Яша Томський  |  П'ятниця, 9 вересня 2016, 12:25
На Паралімпіаді в бразильському Ріо-де-Жанейро Україна в перший день змагань здобула своє перше золото.
Паралімпіада-2016: є перші нагороди України

У плаванні на дистанції 100 м на спині чемпіоном став Євген Богодайко з результатом 1 хв 10,55 секунди.

Ранок 8 серпня у бразильському Ріо-де-Жанейро завершився двома бронзовими нагородами України у легкій атлетиці. Роман Данилюк штовхнув снаряд на 15,94 метра, показавши кращий особистий результат сезону. Перемогу в секторі здобув іспанець Кім Гонсалес Лопес (16,44), срібло у Самана Пакбаза з Ірану (15,98). Роман Данилюк представляє Кременчук.

Руслан Катишев з Одещини отримав бронзу у стрибках в довжину (6.20 м). Золото - у бразильця Рікардо Кости де Оливейри (6.52 м). Другий результат у американця Леха Джиллета (6.44 м). Бронзу в скарбничку України принесли дзюдоїсти: Юлія Галінська з Рівненщини, яка подолала японку (категорія 48 кг) та Давід Хорава, який переміг спортсмена із Кореї (66 кг).

Також дві бронзи принесли спортсмени у плаванні на спині на дистанції сто метрів – Ярослав Семененко та Оксана Хруль. І у чоловіків і у жінок перші місця посіли представники Китаю.

Ще одну бронзу в плаванні вільним стилем виборола Ольга Свідерська.

Денис Дубров приніс перше срібло Україні у плаванні на сто метрів брасом.

Загалом у змаганнях першого дня взяло участь 45 українських спортсменів у семи видах спорту. одна золота, одна срібна та сім бронзових нагород, третє місце за загальною кількістю нагород та дев'яте в загальному медальному заліку – такий підсумок виступів українських спортсменів 8 вересня.

comments powered by HyperComments