Паралімпіада-2016: в України вже 72 медалі

Середа, 14 вересня 2016, 11:52
Шостий змагальний день приніс ще 11 медалей різного розміру: 5 золотих, 2 срібні та 4 бронзові нагороди.
Паралімпіада-2016: в України вже 72 медалі

Усе почалося з бронзової медалі Марини Литовченко у жіночому настільному тенісі у класі 6. У матчі за 3-тє місце Литовченко в українському дербі з рахунком 3:2 перемогла Антоніну Ходзинську.

У вечірній сесії Василю Ковальчуку не було рівних у стрільбі лежачи з пневматичної гвинтівки з 10-ти метрів. Спочатку Ковальчук виграв кваліфікацію з результатом 637.1, що відтепер є новим паралімпійським рекордом. А згодом Василь же встановив паралімпійський рекорд для фіналів – 211.7 балів.

Далі фехтувальники відзначилися двома бронзовими нагородами. Олег Науменко, програвши у півфіналі, у зустрічі за третє місце здолав Янніка Іфебе з Франції. Євгенія Бреус у «бронзовому» поєдинку була сильнішою за Сусанну Крайняк з Угорщини.

У легкій атлетиці у бігові на 400 метрів Наталія Єзловецька стала срібною призеркою. У класі T20 українка у впертій боротьбі зуміла фінішувати другою. Вона випередила спортсменку, яка стала третьою, лише на три сотих секунди. Українка Оксана Зубковська виграла золото у стрибках в довжину. Результат українки – 6,11. Оксана, до речі, є лідером світового та паралімпійського руху у цьому виді програми, до сих пір встановлений нею рекорд світу та Паралімпійських ігор-2012 (6.60 м) ніким не побитий.

Тріумфальним вийшов старт вечірньої сесії на басейних доріжках – відразу три золоті нагороди протягом півгодини вибороли українці у плаванні. Спочатку Єлизавета Мерешко на 400-метрівці вільним стилем у класі S6 подолала дистанцію за 5:17.01 хв, що відтепер є новим паралімпійським рекордом. Це вже третя золота нагорода для Мерешко на цій Паралімпіаді (також є ще одна бронза). Трішки відстає від Єлизавети Євген Богодайко, на рахунку якого вже два золота (а є ще два срібла й одна бронза) і новий світовий рекорд на 200-метрівці комплексом у класі SM7. Ну і нарешті Максим Крипак також здобув своє третє золото у Ріо-де-Жанейро (також є ще дві срібні медалі) на 100-метрівці вільним стилем у класі S10. Тут, щоправда, обійшлося без рекорду.

Срібло Україні приніс Дмитро Виноградець в плаванні на 50 метрів вільним стилем. Бронзу завоював Максим Веракса в плаванні на 100 метрів брасом.

За підсумками шостого змагального дня збірна України продовжує знаходитися на третій позиції. Перше місце, як і раніше, у вже нікому не досяжної команди Китаю (63 золотих, 51 срібна, 33 бронзові нагороди), друге – у Великобританії (34, 18 і 22). Команда США іде четвертою – 61 медаль.

 

comments powered by HyperComments