Харків'янин Максим Крипак – вже триразовий паралімпійський чемпіон

Середа, 14 вересня 2016, 18:07
13 вересня в Ріо-де-Жанейро харківські спортсмени здобули «золото» та три «бронзи».
Харків'янин Максим Крипак – вже триразовий паралімпійський чемпіон

Кількість своїх золотих медалей на дебютних Іграх поповнив плавець Максим Крипак. На цей раз він був першим на фініші дистанції 100м вільним стилем в класі S10 з європейським рекордом - 51.08сек. Друге та трете місце на цій дистанції розділили бразильці Андре Бразіл - 51.37 сек. та Філіп Родрігес - 51.48 сек.

Таким чином, на рахунку Максима Крипака вже три золоті та дві срібні медалі Паралімпіади-2016.

В цей же день рахунок своїх медалей на Іграх в Ріо відкрив один з найдосвідченіших паралімпійців України - харківський плавець Максим Веракса. На дистанції 100м брасом в класі SB12 він з результатом 1:09.00  посів третє місце. Обійти Максима змогли лише Дмитро Салей з Азербайджану - 1:08.80 та білорус Володимир Ізотов - 1:06.82

Ще одну бронзову медаль Паралімпіади харківські спортсмени завоювали у фехтуванні на візках. В класі А особистих змагань з жіночої шпаги Євгенія Бреус успішно пройшла кваліфікаційні раунди, потім в чвертьфіналі перемогла 15:13 суперницю з Угорщини, але у наступному поєдинку поступилася 8:15 суперниці з Китаю Йінг Біан, яка в підсумку стала срібним призером Паралімпіади, програвши в фіналі своїй співвітчизниці Хуфенг Зоу. В поєдинку за «бронзу» Євгенія Бреус перемогла 15:10 суперницю з Угорщини Сюзанну Крайняк.

В настільному тенісі в індивідуальних змаганнях серед жінок в класі 6 бронзовою призеркою Паралімпіади-2016 стала харків’янка Марина Литовченко. В півфіналі вона поступилася 1:3 майбутній чемпіонці Сандрі Паович з Хорватії, а у бронзовому фіналі, який перетворився на українське дербі, перемогла харків’янку Антоніну Ходзинську 3:2.

На четвертому місці зупинилася і харків’янка Яна Бережна. В плаванні на 100м брасом в класі SB11 вона показала результат 1:28.04 та майже на півтори секунди відстала від шведки Майі Рейчард, яка посіла третє місце. Перемогла на цій дистанції спортсменка з Китаю - 1:23.02

Загалом 13 вересня на Паралімпіських іграх в Ріо українські спортсмени здобули 5 золотих, 2 срібні та 4 бронзові нагороди, повідомляють у Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Разом з Максимом Крипаком чемпіонами в плаванні стали Євгеній Богодайко з Полтавської області та Єлизавета Мерешко з Херсонської області, а також Василь Ковальчук з Одеси в кульовій стрільбі та киянка Оксана Зубковська в легкій атлетиці.

За підсумками шести днів змагань на рахунку паралімпійської збірної України 27 золотих, 21 срібна, 24 бронзові нагороди та третє місце в медальному заліку. Друге місце за цим показником продовжують утримувати британці (34-18-22), а перше - за збірною Китаю (63 -51-33). 

comments powered by HyperComments